Antena 3 CNN Show Eurovision 2018. Când încep înscrierile pentru Selecţia Naţională

Eurovision 2018. Când încep înscrierile pentru Selecţia Naţională

Eurovision 2018. Când încep înscrierile pentru Selecţia Naţională
Sursa foto: Foto: Eurovisionworld
25 Oct 2017   •   22:28

'Eurovision unește România!' este sloganul sub care se va desfășura Selecția Națională Eurovision 2018. Comitetul Director al TVR a aprobat astăzi, 25 octombrie 2017, calendarul, schița de lucru și echipa editorială care va realiza preselecția și selecția națională în vederea desemnării reprezentantului României la concursul internațional din Portugalia.

Televiziunea Română va organiza un amplu eveniment care va cuprinde etape de preselecție difuzate online, cinci semifinale și finala națională, organizate în șase orașe din România, unite în Anul Centenarului de tema alegerii reprezentantului țării noastre la etapa internațională a Concursului Eurovision 2018.

Conform calendarului, înscrierile vor începe la jumătatea lunii noiembrie, în decembrie va avea loc jurizarea pieselor, iar pe parcursul lunilor ianuarie și februarie se vor desfășura semifinalele și finala Selecției Naționale.

Iuliana Marciuc va fi și anul acesta șef al delegației României la Eurovision, iar show-urile care vor se vor desfășura în cele 6 orașe vor fi realizate de echipe din București și de la Studiourile Teritoriale ale Televiziunii Române.

'Ne dorim să aducem spectacolele Eurovision aproape de telespectatorii din toate colțurile țării, într-un an special pentru românii de pretutindeni — anul Centenarului Marii Uniri', declară Doina Gradea, Director General Interimar. 'De asemenea, ne propunem ca evenimentul să fie unul dintr-o serie de ample acțiuni pe care televiziunea publică le va realiza și difuza în 2018', a adăugat Doina Gradea.

Consiliul de Administrație (CA) al TVR a aprobat înscrierea României la cea de-a 63-a ediție a Eurovision Song Contest, sub rezerva aprobării bugetului pentru 2018.

Anul viitor, competiția muzicală va avea loc în capitala Portugaliei, Lisabona.

Până în acest moment, 18 țări și-au exprimat intenția de a participa la următoarea ediție Eurovision: Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia și Suedia.

Precedenta ediție a competiției muzicale a fost câștigată de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, cu piesa 'Amar Pelos Dois'.

Reprezentanții noștri, Ilinca și Alex Florea, au obținut poziția a șaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs de la succesul obținut de Paula Seling și Ovi la ediția din 2010 și a patra în istoria participării României la Eurovision.

În ultimii ani, Selecția Națională Eurovision România a fost organizată în Brașov, Craiova, Baia Mare și București.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Eurovision 2018 Eurovision TVR
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close