Antena 3 CNN Show Showbiz Radu Beligan, la 91 de ani pe scena Teatrului Naţional Bucureşti (VIDEO)

Radu Beligan, la 91 de ani pe scena Teatrului Naţional Bucureşti (VIDEO)

Radu Beligan, la 91 de ani pe scena Teatrului Naţional Bucureşti (VIDEO)
13 Dec 2009   •   18:41

Maestrul Radu Beligan şi-a serbat în avans cea de-a 91-a aniversare, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti. Alături de colegii săi, actorul a interpretat celebrul său personaj din piesa "Egoistul. La final, publicul l-a aplaudat minute în şir şi i-au cântat maestrului ?La Mulţi Ani!?.

La 91 de ani, maestrul beligan şi-a serbat ziua de naştere pe scenă. Ca şi anul trecut a interpretat acelaşi rol din ?Egoistul?. De data aceasta nu a fost doar actor, ci şi regizor. Şi-a ales actori de cea mai bună calitate, însă din generaţii diferite: Damian Crâşmaru, Sanda Toma, Mihai Niculescu, Medeea Marinescu, Ileana Olteanu sau Silviu Biriş.

Alături de maestru a jucat şi fiica lui, Lamia Beligan, care i-a urat actorului să mai trăiască încă 10 ani de acum înainte. Pentru tinerii actori, maestrul Beligan nu este doar un model, ci şi un tată care îi protejează, dar îi şi apostrofează de fiecare dată când greşesc.

Piesa s-a încheiat în ropote de aplauze. Colegii au ciocnit cu maestrul un pahar de şampanie, iar publicul i-a cântat ?La Mulţi Ani!?. Următoarea reprezentaţie a piesei, ?Egoistul?, se va mai juca în 10 ianuarie.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Radu Beligan Teatrul National
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close