Antena 3 CNN Show Showbiz Actrița Viorica Vodă pe scena Premiilor Gopo: “Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din lumea filmului”

Actrița Viorica Vodă pe scena Premiilor Gopo: “Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din lumea filmului”

Premiile Gopo din acest an au avut parte de o atenție sporită din cauza declarației pline de curaj a actriței Viorica Vodă. Ea a vorbit despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria cinematografică și în lumea teatrului din România.

Actrița Viorica Vodă pe scena Premiilor Gopo: “Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din lumea filmului”
Sursa foto: Facebook/ Viorica Vodă
de Alexandra Ionescu    |    04 Mai 2022   •   11:14

Filmul „Filantropica”, care a împlinit anul acesta 20 de ani de la lansare, a fost omagiat pe scena premiilor Gopo. Pe scena Sălii Mari a a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, unde a avut loc evenimentul, a urcat o parte din echipa lungmetrajului: Mihnea Mihăilescu, Svetlana Mihăilescu, Gabriela Albu, Horea Murgu, Vivi Drăgan Vasile, Viorica Vodă, Mara Nicolescu, Marius Florea Vizante, Florin Zamfirescu, Mircea Diaconu şi Nae Caranfil.

Viorica Vodă, care în filmul „Filantropica” a jucat-o pe Diana Dobrovicescu, tânara care se îndrăgostește personajul principal Ovidiu Gorea, interpretat de Mircea Diaconu a vorbit despre consecințele expunerile, și despre abuzurile suferite.

„Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui.”

„Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost.”

„Să nu credeți că vreau acum să mă reinventez inițiind campania #meetoo from Moldova, pentru că vin din Basarabia. Nu. Nu despre asta e vorba.”

„Spun asta pentru că simt acum, la 45 de ani, fiind mamă a doi copii și mai ales a unei fete care este aici în sală și are exact vârsta acestui film, 20 de ani, la fel de frumoasă, sensibilă, talentată, studentă la Arhitectură, ca pe viitor, când va fi la început și își va construi o carieră, să aibă curaj, să nu-i fie rușine.”

„Atunci când va fi într-o lume a bărbaților sau a femeilor care, din educație sau lipsa de educație, nu îndrăznesc să spună.”

„Noi nu am avut. Toată generația noastră am crescut cu rușine, cu pudoare.”, a spus aceasta în cadrul discursului de acceptare.

Intervenția ei a fost minimizată de actrița Mara Nicolescu, cea care interpretează rolul Mirunei în ”Filantropica”. Aceasta a luat cuvântul și a precizat că experiența ei cu ”Filantropica” a fost minunată, și că nu a trăit ceva similar.

Abia 30 de minute mai târziu, altcineva a adus în discuție mărturisirea Vioricăi Vodă. Este vorba de actrița Katia Pascariu, în timpul discursului de acceptare al premiului pentru cea mai bună actriță în rol principal

“Cred că au fost niște lucruri memorabile în seara asta, nu ce zic eu, și cred că s-a trecut cam repede peste ceea ce a zis doamna Viorica Vodă.

Și aș vrea să ne gândim la lucrurile pe care le-a zis, aș vrea să mulțumesc că le-a zis, îmi pare rău că a durat 20 de ani să spună ce a spus. Și îmi pare foarte rău pentru reacțiile pe care le-am văzut, pe care le vedem în fiecare zi, dar în seara asta le-am văzut pe scenă, de la colegii din jurul ei și a fost oribil. Dar foarte multe dintre noi le vedem în fiecare zi.

Și îi mulțumesc încă o dată. Și felicitări!”

 

 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close