Antena 3 CNN Show Tabloid Partida ideală de sex trebuie să dureze între 3 şi 13 minute

Partida ideală de sex trebuie să dureze între 3 şi 13 minute

Partida ideală de sex trebuie să dureze între 3 şi 13 minute
Sursa foto: Foto: www.examiner.com
22 Feb 2011   •   14:34

Cercetătorii americani infirmă mitul conform căruia partidele de amor cele mai reuşite durează o noapte întreagă, relatează Gândul. Un studiu realizat pe un eşantion de aproape 2000 de cupluri, cu vârstele cuprinse între 20 şi 45 de ani, arată că durata ideală a unui act sexual este între 3 şi 13 minute, nici mai mult, nici mai puţin.

Partidele mai scurte de atât sunt în general nesatisfăcătoare şi pot duce la anxietate de performanţă odată cu conştientizarea faptului că în câteva minute actul va lua sfârşit. Cele prea lungi sunt în schimb prea obositoare şi pot duce deopotrivă la dezamăgire.

Fiecare cuplu trebuie să aibă propriul său ritm. "Ne place sau nu să acceptăm, aceasta este realitatea. La tinereţe dorinţa sexuală este mare, la maturitate atingem apogeul, iar la bătrâneţe organismul nu ne mai ajută, datorită faptului că hormonii sexuali sunt în scădere, deşi dorinţa persistă", explică sexologul Gabriela Niţă.

Actul sexual nu trebuie să urmărească recorduri şi performanţe, ci satisfacerea ambilor parteneri.
"Important este ca cei doi parteneri să atingă orgasmul, deşi femeile nu ajung întotdeauna în acelaşi timp cu partenerul la punctul culminant", susţine Prof. Univ.Dr. Voichiţa Mogoş, vicepreşedintele AMSR (Asociaţia pentru Medicina Sexualităţii din România).

×
Subiecte în articol: cercetatori americani
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close