Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Alonso şi Piquet rămân la Renault

Alonso şi Piquet rămân la Renault

Alonso şi Piquet rămân la Renault
05 Noi 2008   •   17:39

Fernando Alonso a pus capăt speculaţiilor vechi de câteva luni, privind viitorul său în Formula1 şi s-a decis să rămână în continuare la echipa franceză, Renault. Dublul campion mondial a fost ţinta celor de la Honda, dar i-a refuzat după ultima ofertă de la actuala sa echipă. Alonso, care a strâns cele mai multe puncte din ultimele 5 curse în clasamentul piloţilor, va fi secondat pentru al doilea an consecutiv de brazilianul Nelson Piquet jr.
Spaniolul Alonso s-a realăturat Renault, cu care a câştigat titlul mondial în 2005 şi 2006 la începutul lui 2008, după o experienţă neplăcută în curtea celor de la McLaren, unde era coechipier cu Lewis Hamilton.
Performanţele splendide în care Alonso a câştigat pe circuitele asiatice din Singapore şi Japonia, l-au convins pe acesta să rămână la echipa lui Flavio Briatore şi să îi refuze pe japonezii de la Honda. Anglo-japonezii au avut două sezoane dezamăgitoare, şi doreau să îşi reconstruiască viitorul în jurul lui Alonso, oferidu-i acestuia un cec în alb. Dar, în recenta declaraţie oferită de francezi, Alonso argumentează:? Victoriile din Singapore şi Japonia, şi locul secund din Brazilia au demonstrat cât de competitivi putem fi împreună. Am fost campioni mondiali, au fost şi momente dificile, dar în sezonul următor cred că vom repeta succesul din anii precedenţi? .
Păstrarea în lot a lui Piquet jr., fiul triplului campion mondial, Nelson Piquet, este considerată de specialişti o nouă şansă acordată pilotului brazilian care a avut un debut ezitant şi dezamăgitor.
Fernando Alonso a semnat o prelungire a contractului pe două sezoane, 2009 şi 2010, în timp ce Piquet Jr. a fost confirmat pentru anul viitor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fernando Alonso Renault
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close