Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Oficial. Fernando Alonso va pilota pentru Ferrari în următoarele trei sezoane

Oficial. Fernando Alonso va pilota pentru Ferrari în următoarele trei sezoane

Oficial. Fernando Alonso va pilota pentru Ferrari în următoarele trei sezoane
Sursa foto: fernando alonso
30 Sep 2009   •   17:30

Misterul care învăluia viitoarea destinaţie a pilotului spaniol de Formula 1 Fernando Alonso s-a risipit complet, miercuri, când Scuderia Ferrari a anunţat oficial că a ajuns la un acord cu acesta. Alonso va "alerga" pe pistele din Formula 1 începând cu 2010 timp de trei ani, şi devine al doilea pilot spaniol din istoria echipei, după Alfonso De Portago.
Echipa "Căluţului Cabrat" a făcut prima mare achiziţie a sezonului viitor, atrăgându-l la Maranello pe dublul campion mondial născut în Spania, la Oviedo, în urmă cu 28 de ani. Alonso va concura pentru Ferrari împreună cu brazilianul Felipe Massa, în timp ce italianul Giancarlo Fisichella va juca rolul de pilot de rezervă. Kimi Raikkonen va pleca de la echipă după trei ani petrecuţi în Italia.
"Suntem foarte mândri să îi urăm bun venit în echipă unui pilot obişnuit cu succesul, care a demonstrat că are un talent extraordinar când a câştigat două Campionate Mondiale. Bineînţeles, vrem să îi mulţumim lui Kimi pentru tot ce a făcut în timpul petrecut la Ferrari. În primul al la noi a reuşit să câştige titlul la piloţi, aducându-şi astfel contribuţia la istoria Ferrari. Mai mult, a jucat un rol important şi la titlurile de la constructori din 2007 şi 2008. Chiar şi în timpul unui sezon dificil precum acesta, a demonstrat că are un mare talent, obţinând multe rezultate bune printre care o victorie mare la Spa, şi suntem siguri că ne vom putea bucura de momente frumoase împreună în cele trei curse rămase din actualul campionat.", a declarat Stefano Dominecali pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fernando Alonso Ferrari Renault Formula 1
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close