Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet A scăpat Teferi din nebunia de la Staples Center, după ce fanii lui Lakers i-au incendiat taxiul

A scăpat Teferi din nebunia de la Staples Center, după ce fanii lui Lakers i-au incendiat taxiul

A scăpat Teferi din nebunia de la Staples Center, după ce fanii lui Lakers i-au incendiat taxiul
23 Iun 2010   •   13:25

Preşedintele companiei AEG care deţine arena Staples Center din Los Angeles a oferit un cec în valoare de 10.000 de dolari unui taximetrist a cărui maşină a fost incendiată în urma violenţelor care au avut loc în apropiere, după ce Los Angeles Lakers a câştigat titlul NBA săptămâna trecută.

"În numele tuturor acelor netrebnici, ne cerem scuze şi sperăm că aceşti bani vă vor ajuta să reveniţi pe picioare cât de cât", i-a spus Tim Leiweke lui Abraham Teferi, în timpul unei prezentări la birourile AEG.

Teferi, un imigrant etiopian de 41 de ani, care cu greu leagă câteva cuvinte în engleză, a declarat că atacatorii i-au zdruncinat taxiul încercând să îl răstoarne. "Mă gândeam că pot să mă omoare. Doar asta era în mintea mea. Au dat foc la maşină", a spus Teferi, care se află în SUA de nouă ani şi practică taximetria de şapte ani.

Leiweke a declarat că daunele suferit de taxi sunt acoperite de asigurarea companiei de taximetre, astfel că AEG a decis ca banii să îi fie oferiţi direct lui Teferi. "Facem apel la toată lumea să facă din Abraham un exemplu de cum nu este bine să sărbătorim victoria unei echipe dând foc la lucruri", a mai spus Leiweke.

Gestul a amintit de finala din 2002, când Shaquille O'Neal şi ceilalţi baschetbalişti de la Los Angeles Lakers au oferit aproape 43.000 de dolari municipalităţii pentru a înlocui două maşini care au fost incendiate în urma violenţelor de după meci. Fanii au spart atunci vitrine de magazine şi au vandalizat alte 74 de maşini de la un dealer auto din apropiere.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Los Angeles Lakers
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close