Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Boston Celtics preia conducerea în finala NBA, după 92-86 cu Lakers

Boston Celtics preia conducerea în finala NBA, după 92-86 cu Lakers

Boston Celtics preia conducerea în finala NBA, după 92-86 cu Lakers
14 Iun 2010   •   12:28

Boston Celtics a profitat de coşurile de la distanţă ale lui Paul Pierce şi de o superioritate sub panou pentru a învinge Los Angeles Lakers cu 92-86, apropiindu-se astfel la doar o victorie de al 18-lea titlu NBA.

Pierce a înscris 27 de puncte, majoritate de la trei puncte, şi trimite Celtics în jocul şase, de la Los Angeles, cu un avans de 3-2 în disputa "cel mai bun din şapte". "Este o victorie uriaşă pentru noi. Să fim serioşi, trebuia să câştigăm acest meci ca să supravieţuim. Ei au acum două jocuri pe teren propriu şi sunt conştienţi de asta", a declarat Doc Rivers, tehnicianul de la Celtics.

Dacă Lakers va câştiga meciul şase, meciul de "totul sau nimic" dintre cele mai de succes francize NBA va avea loc tot la LA, joi noapte. "Nu am fi vrut să mergem la LA în dezavantaj. A fost cel mai important meci al anului. Fiecare meci devine tot mai important. Avem o şansă uriaşă trebuie să câştigăm doar un meci la Los Angeles. Am jucat bine în deplasare tot anul, vom încerca să cucerim acest titlu", a declarat Pierce.

De partea cealaltă, Kobe Bryant a înscris 38 de puncte, însă starul celor de la Lakers a primit foarte puţin ajutor, spaniolul Pau Gasol adăugând 12 puncte şi fiind singurul alt jucător al oaspeţilor care a marcat peste zece puncte. "Este o provocare, trebuie să revenim de la 2-3. Am lăsat câteva ocazii să ne scape printre degete, dar asta e. Acum avem două meciuri acasă pe care trebuie să le câştigăm", a spus Bryant.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Los Angeles Lakers Boston Celtics
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close