Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Celtics dezmembrează Miami în Boston, 106-77. Dwight Howard, jucătorul defensiv al anului

Celtics dezmembrează Miami în Boston, 106-77. Dwight Howard, jucătorul defensiv al anului

Celtics dezmembrează Miami în Boston, 106-77. Dwight Howard, jucătorul defensiv al anului
Sursa foto: boston celtics
21 Apr 2010   •   18:32

Boston Cetics, campionii NBA din 2008, şi-au mărit avansul în sfertul de finală al Conferinţei de Est cu o nouă victorie. Kevin Garnett şi compania s-au impus cu 106-77 în meciul doi al seriei şi urmează să dispute următoarele două partide în deplasare, la Miami. Două victorii ar asigura trecerea "Verzilor" mai departe, în runda a doua.
Învinşi cu 76-85 în primul meci al seriei, după ce conduceau la 14 puncte la un moment dat, cei de la Miami Heat au părut demoralizaţi şi fără energie în partida de marţi. Un joc defensiv excelent, cu 50 de recuperări faţă de cele 33 ale celor din Miami, i-a făcut pe jucătorii din Boston să se despindă fără probleme. În ofensivă, Kevin Garnett (23 de puncte) şi Ray Allen (25 de puncte), amândoi jucători trecuţi de prima tinereţe, s-au dovedit irezistibili.
Alte rezultate de marţi:
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 96-86
Phoenix Suns - Portland Trailblazers 119-90
Los Angeles Lakers - Ocklahoma City Thunder 95-92
În acest moment, Atlanta şi L.A. Lakers conduc cu 2-0 în seriile lor, în timp ce Suns şi Blazers şi-au impărţit victoriile, scorul fiind 1-1. Pentru următoarele două etape, ostilităţile se mută pe terenurile echipelor mai slab clasate în sezonul regulat, Heat, Bucks, Blazers şi Thunder.
Dwight Howard, cel mai bun jucător defensiv al sezoanelor 2008-2009 şi 2009-2010
În altă ordine de idei, marţi s-a decernat premiul de "Cel mai bun jucător defensiv al sezonului", iar Dwight Howard s-a impus pentru a doua oară consecutiv. Pivotul celor de la Orlando Magic, care anul trecut devenise cel mai tânăr baschetbalist din NBA care primeşte premiul, a reuşit în sezonul regulat cele mai multe recuperări şi capace. La fel ca în 2009.
Cu toate că are doar 24 de ani, Howard este văzut de către specialişti drept un jucător care poate deveni unul dintre cei mai buni din istorie pe postul său. Howard se gândeşte şi la câştigarea titlului de MVP (cel mai valoros jucător), dar ştie că laurii sunt culeşi mereu de către jucători ofensivi, care marchează mult.

"Cred că cei mai mulţi oameni se gândesc la MVP ca la cineva care marchează multe puncte, care este grozav. Eu cred că defensiva câştigă campionate, câştigă jocuri. Mereu am crezut aşa şi nu o să îmi schimb părerile prea curând", a declarat Howard pentru nba.com.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close