Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Chicago Bulls învinge în Cleveland şi câştigă Conferinţa de Est

Chicago Bulls învinge în Cleveland şi câştigă Conferinţa de Est

Chicago Bulls învinge în Cleveland şi câştigă Conferinţa de Est
Sursa foto: Foto: Agrepres
09 Apr 2011   •   14:34

Chicago Bulls nu mai poate pierde primul loc al Conferinţei de Est din NBA la finalul sezonului regulat. Confirmarea a venit la finalul meciului câştigat pe „tauri” pe terenul lui Cleveland Cavaliers, scor 93-82. Pentru echipa antrenată de Tom Thibodeau principalele obiective rămase înaintea playoff-ului sunt de a trece de cota celor 60 de victorii, deocamdată au 59 şi 20 de înfrângeri, şi de a o depăşi pe San Antonio Spurs (60-19) pentru cel mai bun procentaj din Ligă.

 
Vedeta Derrick Rose a stat în umbră de această dată (11 puncte, 8 pase decisive), lăsându-l în prim-plan pe Carlos Boozer, care a încheiat meciul cu 24 de puncte şi 11 recuperări. Alături de cei doi, Joachim Noah a avut o contribuţie importantă la succesul lui Chicago, cu cele 11 puncte şi 8 recuperări. Pentru Cleveland, J.J. Hickson a reuşit 22 de puncte şi 15 recuperări, iar rezerva Daniel Gibson a marcat 14 puncte.
 
Este formidabil cât de mult am progresat. Anul trecut am obţinut calificarea în playoff abia în ultima zi a sezonului regulat, acum câştigăm conferinţa. Te face să te simţi foarte bine”, a declarat Joachim Noah, unul dintre oamenii determinanţi ai lui Bulls, care reuşesc pentru prima oară din sezonul 1997/98 să se impună în Est.
 
Tibbs (Tom Thibodeau - n.r.) este antrenorul anului, din punctul meu de vedere. Este foarte onest şi ne-a făcut pe toţi să avem un simţ de răspundere de fiecare dată când intram pe teren”, a spus Derrick Rose, aflat pe lista candidaţilor pentru MVP în acest an.
 
Dacă Chicago Bulls are parte de un final de sezon excelent, campioana Los Angeles Lakers trece printr-o perioadă dificilă, suferind cea de-a patra înfrângere consecutivă, 86-93 în faţa lui Portland Trail Blazers. Eroul meciului a fost extrema învingătorilor, LaMarcus Aldridge, care a reuşit 24 de puncte şi 11 recuperări.
 
Am fost leneşi şi ineficienţi în prima repriză. Lucrurile au stat ceva mai bine în ofensivă în partea a doua, dar băieţii pur şi simplu nu vor să joace prea tare în perioada asta”, a spus Phil Jackson, legendarul antrenor al lui Lakers.
 
Alte rezultate
 
Indiana - Atlanta 114-102
New Jersey - New York 93-116
Philadelphia - Toronto 98-93
Boston - Washington 104-88
Detroit - Milwaukee 110-100
Miami - Charlotte 112-103
New Orleans . Phoenix 109-97
Memphis - Sacramento 101-96
Oklahoma City - Denver 104-89
Dallas - LA Clippers 107-96
 

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close