Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Chicago Bulls şi Boston Celtics continuă cursa pentru supremaţie în Conferinţa de Est

Chicago Bulls şi Boston Celtics continuă cursa pentru supremaţie în Conferinţa de Est

Chicago Bulls şi Boston Celtics continuă cursa pentru supremaţie în Conferinţa de Est
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Mar 2011   •   12:12

Chicago Bulls şi Boston Celtics continuă cursa umăr la umăr pentru supremaţie în Conferinţa de Est a NBA. Cele două echipe au reuşit victorii importante luni noapte şi se află la egalitate în fruntea clasamentului, cu câte 50 de victorii şi 19 înfrângeri.

Bulls a reuşit al 12-lea succes consecutiv pe teren propriu şi, pentru prima oară din 1998 încoace, ajunge la 50 de victorii în sezonul regulat. Ultima victimă a „taurilor” a fost Sacramento Kings, care a cedat clar la United Center, scor 132-92. Vedeta locală Derrick Rose a reuşit 18 puncte şi 8 puncte decisive, în timp ce Carlos Boozer, revenit după o accidentare, a contribuit la victoria echipei sale cu 16 puncte şi 5 recuperări.

Elevii lui Tom Thibodeau au excelat la aruncările de trei puncte, reuşind să înscrie de 12 ori din 17 încercări. „Antrenorul ne-a spus să nu ne îndrăgostim de coşurile de trei, dar dacă suntem liberi trebuie să încercăm”, a glumit la finalul meciului Derrick Rose.

Kevin Garnett (24 de puncte şi 11 recuperări) şi Paul Pierce (21 de puncte şi 6 recuperări) au condus pe Boston celtics spre victorie la New York, 96-86 împotriva lui Knicks. Sfertul patru, câştigat de „verzi” cu 33-17, s-a dovedit decisiv în stabilirea învingătoarei.

„În a doua repriză am jucat aşa cum ar trebui să o facă mereu Celtics. Ne-am apărat foarte bine şi am pasat excelent mingea”, a declarat Doc Rivers, antrenorul celor din Boston.

Liderul Conferinţei de Vest, San Antonio Spurs, a suferit o grea lovitură, după ce vedeta echipei, Tim Duncan s-a accidentat la glezna de la piciorul stâng în timpul meciului câştigat cu 111-96 împotriva lui Golden State Warriors. Antrenorul texanilor, Gregg Popovich, a spus la final că jucătorul de 34 de ani va lipsi „o vreme”, fără a oferi alte amănunte.

L-am văzut suferind. Nu este unul dintre cei care pretind că sunt accidentaţi. Sper că va lipsi doar câteva meciuri, apoi va reveni”, a declarat Manu Ginobili, coechipierul lui Duncan de la Spurs.

×
Subiecte în articol: Chicago Bulls Boston Celtics NBA
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close