Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Chicago Bulls şi Miami Heat îşi continuă drumul spre turul doi al playoff-ului NBA

Chicago Bulls şi Miami Heat îşi continuă drumul spre turul doi al playoff-ului NBA

Chicago Bulls şi Miami Heat îşi continuă drumul spre turul doi al playoff-ului NBA
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Apr 2011   •   13:51

Chicago Bulls şi Miami Heat îşi confirmă statutul de favorite şi conduc cu 2-0 în playoff-ul NBA în disputele cu Indiana Pacers, respectiv Philadelphia 76-ers.

La United Center din Chicago, Bulls a obţinut a doua victorie din seria cu Indiana Pacers, scor 96-90, după o nouă evoluţie foarte bună a lui Derrick Rose, care a reuşit 36 de puncte, 8 recuperări şi 6 pase decisive. Vedeta „taurilor” a fost excelent susţinută de Carlos Boozer (17 puncte, 16 recuperări), în timp ce de la oaspeţi s-a remarcat Danny Granger (19 puncte, 4 pase decisive).

Suntem foarte fericiţi că am ajuns până aici, dar nu trebuie să ne mulţumim doar cu atât. Planul nostru este să mergem cât mai departe, iar pentru asta avem nevoie să fim şi mai eficienţi, în special din punct de vedere defensiv. Trebuie să ne străduim şi mai mult”, a spus la finalul partidei Derrick Rose.

Următoarele două partide ale seriei care se desfăşoară după sistemul cel mai bun din şapte meciuri vor avea loc la Conseco Fieldhouse din Indianapolis.

Trioul din Miami, James-Wade-Bosh, pare să se fi păstrat pentru asaltul din playoff. Vedetele celor de la Heat au marcat împreună 64 de puncte, iar echipa din Florida a câştigat şi cel de-al doilea meci cu Philadelphia 76-ers, scor 94-73, şi pare puţin probabil să piardă calificarea în semifinalele Conferinţei de Est.

Mereu am simţit că atunci când chiar îşi doresc, pot fi la fel de buni ca orice altă echipă puternică defensiv din NBA”, a declarat resemnat Doug Collins, antrenorul Philadelphiei. Cifrele îl confirmă: Heat a încheiat meciul cu 46 de recuperări (cele mai multe, Chris Bosh, 11) şi 7 blocaje (Joel Anthony 3).

Pentru următoarele două meciuri, seria se mută în Philadelphia.

Dwight Howard, desemnat cel mai bun jucător defensiv al anului

Dwight Howard a fost desemnat pentru a treia oară consecutiv cel mai bun jucător defensiv din NBA. Jucătorul lui Orlando Magic este primul care reuşeşte o astfel de performanţă, la numărul total de titluri fiind depăşit doar de Dikembe Mutombo şi Ben Wallace, ambii primind această distincţie în patru rânduri.

Howard nu a avut practic contracandidat pentru acest titlu, în opinia celor 120 de jurnalişti care au votat. Baschetbalistul de 25 de ani a adunat 585 de puncte, la mare distanţă de următorii doi clasaţi, Kevin Garnett (77 de puncte) şi Tyson Chandler (70 de puncte).

Centrul lui Orlando a încheiat sezonul regulat din NBA pe locul doi în ceea ce priveşte recuperările (14,1 pe meci) şi pe locul patru la blocaje (2,38).

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close