Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Dallas Mavericks a devenit în premieră campioana NBA

Dallas Mavericks a devenit în premieră campioana NBA

Dallas Mavericks a devenit în premieră campioana NBA
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
13 Iun 2011   •   10:41

LeBron James trebuie să mai aştepte cel puţin un an pentru a fi campion în NBA. Dallas Mavericks a câştigat meciul şase al finalei, desfăşurat la Miami, cu 105-95 şi, cu scorul general de 4-2, şi-a trecut în palmares primul titlu din istorie. Pentru texani, victoria din acest sezon reprezintă o revanşă faţă de Heat, echipă în faţa căreia pierduse ultimul act din 2006.

Deşi Jason Terry (27 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive) a fost eroul meciului de duminică noapte, Dirk Nowitzki a plecat acasă cu trofeul de MVP al finalei, aportul său la succesul lui Mavericks fiind decisiv. Germanul şi-a condus echipa la câteva reveniri senzaţionale de-a lungul seriei cu Miami, deşi a avut probleme la mâna stângă şi a evoluat şi cu febră în meciul patru.

Încă nu pot să cred. ne-a luat atât de mult să ajungem până aici. Chiar nu ştiu dacă este vreo diferenţă că am câştigat în Miami. Sentimentul de a fi cea mai bună echipă din lume este de nedescris”, a declarat Nowitzki, care a încheiat meciul şase al finalei cu 21 de puncte şi 11 recuperări.

Dwayne Wade şi LeBron James au fost departe de forma lor obişnuită, cei doi reuşind în total să fructifice doar 15 din cele 31 de aruncări din acţiune. În condiţiile în care nici Chris Bosh nu a mai strălucit (19 puncte, 8 recuperări), pentru Dallas a fost mult mai uşor să obţină victoria de care avea nevoie.

Dallas a fost echipa mai bună în această serie. Tot ce putem face este să recunoaştem acest lucru şi să mergem înainte”, a spus Bosh, în timp ce Wade a completat: „Abia mâine vom simţi mai mult dezamăgirea”.

Pentru LeBron James este cea de-a doua finală NBA pierdută, după cea din 2007, când juca la Cleveland. „A fost un eşec atunci, când am fost învinşi de Spurs, este un eşec acum”, a declarat James. Proprietarul lui Cavaliers, Dan Gilbert, nu a ratat ocazia de a trimite săgeţi în direcţia fostului său jucător, plecat în condiţii deloc plăcute la Miami în vara anului trecut.

O lecţie veche, valabilă pentru oricine: în viaţă nu există scurtături. Nici una”, a scris Gilbert pe Twitter.

×
Subiecte în articol: Dirk Nowitzki Dallas Mavericks Miami Heat
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close