Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Jerry Buss, legendarul patron al Los Angeles Lakers, a murit la vârsta de 80 de ani

Jerry Buss, legendarul patron al Los Angeles Lakers, a murit la vârsta de 80 de ani

Jerry Buss, legendarul patron al Los Angeles Lakers, a murit la vârsta de 80 de ani
Sursa foto: Foto: lakersground.net
de N.B.    |    19 Feb 2013   •   12:11

Legendarul patron al echipei Los Angeles Lakers, Jerry Buss, a încetat din viaţă la vârsta de 80 de ani. Asistentul său a anunţat decesul său marţi dimineaţă, relatează BBC.

Vineri, mass media din Statele Unite anunţau că Jerry Buss este internat în spital de mai multe luni, ducând o luptă dificilă împotriva cancerului.

"Dr. Jerry Buss" cum i se spunea în lumea baschetului american, a preluat echipa Los Angeles Lakers într-un moment în care NBA se străduia din răsputeri să revină în atenţia publicului şi multe echipe din liga americană aveau dificultăţi financiare.

Miliardarul, care şi-a făcut averea din imobiliare, a preluat franciza din Los Angeles, începând cea mai bună perioadă din istoria echipei. Sub conducerea lui, Lakers au câştigat 10 dintre cele 16 titluri de campioană NBA.

În 1979, Jerry Buss a dat dovadă că are fler pentru a găsi talente şi l-a selecţionat pe Earvin "Magic" Johnson în draft-ul american, care, alături de Kareem Abdul-Jabbar a condus echipa către primul titlu după şapte ani şi a pornit era "Showtime".

Viziunea lui Buss a însemnat mai mult decât baschet, în scurt timp de la venirea la conducerea echipei, el a transformat meciurile celor de la Los Angeles Lakers într-un spectacol care trebuie văzut şi la care trebuie să fii văzut. De la majoretele Laker Girls, la vedetele de Hollywood din primele rânduri ale tribunelor şi spectacolele din pauza meciului, Jerry Buss a introdus în NBA noţiunea de spectacol.

După cele cinci titluri câştigate de echipa "Showtime", Jerry Buss a începute reconstrucţia, căutând noi talente care să ducă Lakers pe culmile gloriei. Le-a găsit în Shaquille O'Neal şi Kobe Bryant, care au format un duo ce a câştigat trei titluri consecutive. După plecarea marelui Shaq, Kobe a rămas în Los Angeles şi a mai adus două titluri consecutive în 2009 şi 2010.

Preşedintele NBA, David Stern, a declarat despre Buss că este un om a cărui contribuţie la cum arată liga americană de baschet acum este inestimabilă.

×
Subiecte în articol: Los Angeles Lakers Kobe Bryant NBA
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close