Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Los Angeles Lakers câştigă prima încleştare cu rivala Boston Celtics, în finala NBA

Los Angeles Lakers câştigă prima încleştare cu rivala Boston Celtics, în finala NBA

Los Angeles Lakers câştigă prima încleştare cu rivala Boston Celtics, în finala NBA
04 Iun 2010   •   11:14


Kobe Bryant şi Los Angeles Lakers au reuşit un meci foarte bun la ambele panouri, pe teren propriu, şi au câştigat prima partidă a finalei NBA, 102-89, în faţa celor de la Boston Celtics.

După o evoluţie dură din punct de vedere fizic pe Staples center, starul Kobe Bryant a înscris 30 de puncte şi spaniolul Pau Gasol a adăugat alte 23 pentru Lakers, care vrea al doilea titlu consecutiv şi al 16-lea în total.

Gruparea din Los Angeles, surclasată fizic şi ca joc de Boston în finala din 2008, a oferit una dintre cele mai dure evoluţii din acest sezon, reuşind să ia faţa adversarilor la recuperări, 42-31, şi la puncte marcate pe recuperare ofensivă: 16-0. Gasol, considerat de critici ca fiind "cam moale" în urmă cu doi ani, a contribuit cu 14 recuperări şi trei capace, în timp ce Ron Artest, un apărător formidabil care a venit la Lakers înainte de acest sezon, a înscris 15 puncte.

"Nu a fost cel mai curat meci de baschet pe care l-am văzut în viaţa mea, dar este o victorie foarte bună pentru noi. Ne-am menţinut avansul în repriza a doua, chiar dacă am avut câteva perioade dificile", a declarat antrenorul Phil Jackson, de la Los Angeles Lakers.

Din nefericire pentru Celtics, Jackson nu a pierdut nicio confruntare în play-off dintr-un total 47, fie cu Chicago Bulls sau Lakers, după ce echipa lui a câştigat meciul de deschidere. "Aş vrea eu să fie aşa uşor. Mai avem mult de muncă, dar e totuşi bine de ştiut că statistica e de partea noastră", a mai declarat veteranul, care a câştigat un record de zece titluri NBA.

Căpitanul celor de la Boston, Paul Pierce, a terminat partida cu 24 de puncte, dar conducătorul de joc Rajon Rondo a fost limitat la doar 13 puncte, înscriind doar 6 din 14 aruncări pentru Celtics, formaţie ce se află în căutarea celui de-al 18-lea titlul NBA.

"Lakers a jucat în mod clar mai agresiv astăzi. Au atacat toată noaptea şi nu cred că noi am reacţionat cum trebuia. Ne mândrim cu defensiva noastră, dar nu a fost cazul şi aici", a declarat şi antrenorul lui Celtics, Doc Rivers. Disputa fizică a început încă din primele secunde ale partidei, când Paul Pierce şi Ron Artest au primit fiecare câte un fault tehnic, după o dispută fără minge sub panou, ce a părut să scape de sub control.

Jocul doi, din seria "cel mai bun din şapte", care se va disputa între cele mai titrate francize din istoria NBA, va avea loc duminică la Los Angeles.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Los Angeles Lakers Boston Celtics NBA
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close