Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Miami Heat conduce cu 2-1 în finala NBA, după ce a câştigat cu 88-86 în Dallas

Miami Heat conduce cu 2-1 în finala NBA, după ce a câştigat cu 88-86 în Dallas

Miami Heat conduce cu 2-1 în finala NBA, după ce a câştigat cu 88-86 în Dallas
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
06 Iun 2011   •   10:33

Miami Heat a preluat din nou conducerea în finala NBA, după ce a câştigat meciul trei al seriei, desfăşurat în Dallas, cu scorul de 88-86. 

 
Dwayne Wade a fost cel mai bun om al celor de la Heat, cu 29 de puncte şi 11 recuperări, dar coşul decisiv pentru victorie a fost înscris de Chris Bosh, care a avut şi el o seară foarte bună (18 puncte, 3 recuperări). La fel de important a fost însă şi jocul defensiv al lui Udonis Haslem, care s-a apărat excelent la Dirk Nowitzki, oprindu-l pe jucătorul german să trimită partida în prelungiri la ultima fază.
 
Este un jucător foarte înalt şi ştiam că va încerca să arunce peste mine. Trebuia să-l fac să-i fie greu şi exact asta am făcut”, a declarat Haslem, în timp ce Erik Spoelstra, antrenorul lui Heat, a spus: „A fost un joc ofensiv foarte bun împotriva unui joc defensiv foarte bun. Din fericire, s-a întâmplat să rateze”.
 
În ciuda ratării din final, Nowitzki a fost din nou omul numărul 1 al texanilor, cu 34 de puncte şi 11 recuperări. Performanţa germanului nu a fost însă suficientă, pentru că doar rezerva Jason Terry (15 puncte) şi Shawn Marion (10 puncte) au mai reuşit câte ceva în ofensiva lui Mavericks.
 
Tradiţia este de parte lui Heat. Din 1985, în fiecare din cele 11 ocazii când a fost egalitate după primele două meciuri, echipa care a învins în a treia partidă a cucerit titlul. Miami are şansa de a face un alt pas important spre victorie marţi, tot la American Airlines Center din Dallas. 

×
Subiecte în articol: Miami Heat Dallas Mavericks
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close