Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Miami Heat s-a calificat în finala NBA, după ce a câştigat în Chicago cu 83-80

Miami Heat s-a calificat în finala NBA, după ce a câştigat în Chicago cu 83-80

Miami Heat s-a calificat în finala NBA, după ce a câştigat în Chicago cu 83-80
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
27 Mai 2011   •   12:45

Miami Heat a revenit senzaţional în ultimul sfert al meciului cinci din finala Conferinţei de Vest şi a câştigat cu 83-80, ducând scorul seriei cu Chicago Bulls la 4-1 şi calificându-se în ultimul act din NBA pentru a doua oară în istorie.

Bulls a dat senzaţia timp de trei sferturi că poate prelungi finala. Antrenorul lui Heat, Erik Spoelstra, şi-a lăudat adversarii: „Au jucat inteligent, au fost agresivi în defensivă şi fiecare jucător a contribuit la crearea acelei diferenţe de 13 puncte”. Totul s-a schimbat însă în ultimlele 12 minute, atunci când „am reuşit să le blocăm atacurile şi să înscriem aproape la orice aruncare”, după cum a remarcat LeBron James.

Mai mult decât atât, Derrick Rose a avut un final de meci oribil, pierzând o minge importantă într-un duel cu LeBron James, ratând o aruncare liberă la 81-80 pentru Miami şi fiind blocat la ultima încercare de a trimite disputa în prelungiri. „Totul s-a întâmplat din vina mea. Am pierdut mingi, am ratat aruncări, am faultat... Atât pot în acest moment, totul s-a terminat”, a declarat deznădăjduit MVP-ul sezonului regulat.

LeBron James (28 de puncte, 11 recuperări, 6 pase decisive) a fost omul meciului, dar, poate mai important, şi-a dominat clar rivalul de-a lungul întregii serii. Jucătorul lui Miami a încheiat cele cinci meciuri cu medii de 25,8 puncte, 7,8 recuperări şi 6,6 pase decisive, în timp ce Derrick Rose nu a reuşit decât 23,4 puncte, 4 recuperări şi 6,6 pase decisive.

Miami va beneficia de avantajul terenului propriu în finala NBA, care va debuta marţi. Ultimul act va fi reeditarea celui din 2006, când Heat a învins pe Dallas Mavericks în şase meciuri.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close