Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet NBA: Miami Heat a câştigat reeditarea ultimei finale, 105-94 cu Dallas

NBA: Miami Heat a câştigat reeditarea ultimei finale, 105-94 cu Dallas

NBA: Miami Heat a câştigat reeditarea ultimei finale, 105-94 cu Dallas
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    26 Dec 2011   •   10:27

După o aşteptare mai lungă decât în alţi ani, cauzată de lockout-ul din această vară, noul sezon NBA a început oficial chiar în ziua de Crăciun, iar fanii au avut parte la debut chiar de reeditarea ultimei finale, Dallas Mavericks - Miami Heat.

 
La American Airlines Center din Dallas, gazdele au organizat o scurtă festivitate pentru a sărbători primul titlu din istoria echipei, dar dorinţa de revanşă a celor de la Heat a fost mult prea mare, LeBron James&co. reuşind să controleze jocul în cea mai mare parte şi impunându-se cu 105-94.
 
LeBron James a început în forţă sezonul, cu 37 de puncte şi 10 recuperări, fiind excelent completat de Dwayne Wade, care a încheiat meciul cu 26 de puncte şi 6 pase decisive.
 
De cealaltă parte, MVP-ul finalei din sezonul trecut, germanul Dirk Nowitzki nu a prins cea mai bună zi, reuşind doar 21 de puncte şi 5 recuperări, cel mai bun om al texanilor fiind rezerva Jason Terry, care a înscris 23 de puncte.
 
Acest meci nu a avut nimic de-a face cu ceea ce s-a întâmplat în sezonul precedent. Cel mai important lucru pentru noi era să începem cu dreptul şi cred că exact asta am şi făcut”, a declarat Erik Spoelstra, antrenorul lui Miami Heat, la finalul întâlnirii.
 
O altă partidă interesantă s-a disputat în Los Angeles, la Staples Center, între Lakers şi Chicago Bulls, echipa cu cel mai bun procentaj în sezonul trecut, când a câştigat 62 de meciuri.
 
Derrick Rose a marcat 22 de puncte şi a contribuit decisiv la revenirea spectaculoasă a „taurilor”, care au recuperat un deficit de 11 puncte în ultimele trei minute şi jumătate ale meciului pentru a se impune în final cu 88-87.
 
MVP-ul sezonului trecut a ieşit la rampă cu 5 secunde înainte de final, când a înscris coşul decisiv pentru succesul celor din Chicago, în timp ce Kobe Bryant (28 de puncte) a fost blocat la ultima aruncare a meciului.
 
Dacă nu ar fi fost coechipierii mei, care s-au apărat foarte bine şi au reuşit intercepţia, nu aş fi fost pus în situaţia de a marcat acel coş care ne-a adus victoria”, a spus, modest, Derrick Rose.
 
New York Knicks a pus capăt unei serii de opt înfrângeri consecutive în faţa lui Boston Celtics, impunându-se cu 106-104 la Madison Square Garden, graţie evoluţiei excelente a lui Carmelo Anthony, autorul a 37 de puncte, în timp ce Chris Paul a reuşit 20 de puncte şi 9 pase decisive la debutul său pentru Los Angeles Clippers, ajutându-şi astfel noua echipă să câştige cu 105-86 în faţa celor de la Golden State Warriors.
 
În ultimul meci din ziua de Crăciun, Oklahoma City Thunder, cu tandemul Kevin Durant-Russell Westbrook deja în formă, a învins pe Orlando Magic cu 97-89.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close