Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Playoff NBA: Boston Celtics câştigă din nou cu emoţii în faţa lui New York Knicks

Playoff NBA: Boston Celtics câştigă din nou cu emoţii în faţa lui New York Knicks

Playoff NBA: Boston Celtics câştigă din nou cu emoţii în faţa lui New York Knicks
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Apr 2011   •   15:14

Carmelo Anthony a avut o evoluţie senzaţională în al doilea meci cu Boston Celtics din primul tur al playoff-ului NBA, reuşind 42 de puncte şi 17 recuperări, dar New York Knicks a fost din nou învinsă, 93-96, şi este condusă cu 2-0 la general.

Cu toate că Knicks nu a putut conta pe Chauncey Billups, iar Amare Stoudemire nu s-a aflat la potenţial maxim, Celtics a avut serios de tras pentru a obţine victoria, lucrur recunoscut şi de antrenorul Doc Rivers: „Am câştigat acest meci. Deşi nu s-au putut baza pe doi jucători importanţi, adversarii noştri au jucat foarte bine şi am fost norocoşi să ne impunem”.

Răspunsul celor din Boston pentru Anthony a fost Rojan Rondo, care a încheiat meciul cu 30 de puncte şi 7 pase decisive, fundaşul lui Celtic fiind foarte bine susţinut de Paul Pierce (20 de puncte) şi Kevin Garnett (12 puncte, 10 recuperări), ultimul fiind şi autorul unei intercepţii cruciale pe final de meci, care a securizat practic victoria echipei sale.

După două victorii smulse cu forcepsul pe teren propriu, Boston va juca următoarele partide la Madison Square garden, iar Carmelo Anthony anunţă revanşa: „Nu au făcut nimic special, doar au câştigat acasă. Acum este rândul nostru să facem acelaşi lucru”.

Tot în Conferinţa de Est, Orlando Magic a învins cu 88-82 şi a dus scorul general în întâlnirea cu Atlanta Hawks la 1-1. La o zi după ce a fost desemnat cel mai bun jucător defensiv din NBA, Dwight Howard a jucat excepţional, conducându-şi echipa la victorie prin cele 33 de puncte şi 19 recuperări reuşite.

În Vest, Dallas Mavericks a câştigat şi a doua partidă cu Portland Trail Blazers, scor 101-89, şi conduce seria cu 2-0. Dirk Nowitzki a marcat 33 de puncte, în timp ce rezerva Peja Stojakovic a contribuit şi el cu 21 de puncte şi 5 recuperări la succesul texanilor.

Lamar Odom, cea mai bună rezervă din NBA

Extrema lui Los Angeles Lakers, Lamar Odom, a primit premiul pentru cea mai bună rezervă din NBA. Pentru această distincţie sunt luaţi în calcul jucătorii care au început pe bancă mai multe meciuri decât cele ca titulari. În sezonul regulat, Odom a fost de 35 de ori în primul cinci, de late 47 de ori intrând pe parcursul meciului.

Sunt foarte fericit pentru el, este un premiu pe care chiar îl merită”, a declarat Kobe Bryant, coechipierul lui Odom la Lakers. Jucătorul de 31 de ani a încheiat sezonul cu o medie de 14,4 puncte pe meci, 8,7 recuperări şi 3 pase decisive.

Din 1983, anul în care a fost acordat pentru prima oară acest premiu, doar în patru cazuri s-a întâmplat ca echipa la care a evoluat cea mai bună rezervă să câştige titlul NBA: Bobby Jones (Philadelphia, 1983), Kevin McHale (Boston, 1984), Bill Walton (Boston, 1986) şi Toni Kukoc (1996).

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close