Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Playoff NBA: Boston Celtics, prima echipă calificată în turul 2

Playoff NBA: Boston Celtics, prima echipă calificată în turul 2

Playoff NBA: Boston Celtics, prima echipă calificată în turul 2
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Apr 2011   •   14:23

Boston Celtics este prima echipă care îşi asigură prezenţa în turul 2 al playoff-ului NBA. Echipa lui Doc Rivers a învins cu 101-89 la Madison Square Garden în faţa lui New York Knicks şi merge mai departe cu scorul general de 4-0.

 
Kevin Garnett (26 de puncte, 10 recuperări) şi Rajon Rondo (21 de puncte, 12 pase decisive) au reuşit câte un double-double care au eclipsat seara excelentă a lui Carmelo Anthony (32 de puncte, 9 recuperări), astfel că Celtics se califică în semifinalele Conferinţei de Est fără să cunoască înfrângerea.
 
Boston mai trebuie să aştepte până a-şi afla adversara din faza următoare, pentru că Philadephia 76-ers nu renunţă la luptă şi, după ce a pierdut primele trei meciuri cu Miami Heat, l-a câştigat pe al patrulea, scor 86-82, astfel că seria revine în Florida pentru următoarea partidă.
 
Nu este nevoie să faci meciul perfect, ci doar să lupţi toate cele 48 de minute”, a spus la finalul meciului Doug Collins, antrenorul Philadelphiei. Şi exact asta au făcut elevii săi, care au continuat să joace de la egal la egal cu Heat chiar şi după ce au pierdut un avantaj de 16 puncte în sfertul doi. Coşul decisiv a venit din partea lui Lou Williams, care a înscris de 3 puncte din faţa lui Dwayne Wade cu 8,1 secunde înainte de final. 
 
Wade mi-a lăsat puţin spaţiu, iar eu am reuşit să profit de acest lucru”, a declarat Williams, care a încheiat meciul cu 17 puncte şi 4 recuperări, cel mai bun marcator de la Sixers, la egalitate cu Evan Turner.
 
Nu a fost o seară bună nici pentru campionii de la Los Angeles Lakers, care au pierdut în New Orleans, scor 88-93, şi au fost egalaţi la general. Eroul meciului patru a fost fundaşul lui Hornets, Chris Paul, care a reuşit un triple-double (27 de puncte, 15 pase decisive, 13 recuperări) şi a asigurat echipei sale cel puţin încă două partide în playoff.
 
În ultimul meci de duminică, Atlanta Hawks a învins cu 88-85 pe Orlando Magic şi conduce la general cu scorul de 3-1. Jamal Crawford a fost din nou decisiv pentru echipa din Georgia, venind de pe bancă şi contribuind la succesul „şoimilor” cu 25 de puncte şi 6 pase decisive.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close