Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Playoff NBA: Celtics şi Lakers câştigă în deplasare

Playoff NBA: Celtics şi Lakers câştigă în deplasare

Playoff NBA: Celtics şi Lakers câştigă în deplasare
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Apr 2011   •   12:33

Boston Celtics este la o singură victorie distanţă de calificarea în semifinalele Conferinţei de Est, după ce a câştigat şi al treilea meci ale seriei cu New York Knicks, în timp ce Los Angeles Lakers a preluat conducerea cu 2-1 la general în duelul cu New Orleans Hornets.

 
La Madison Square Garden, Boston a reuşit cel mai bun meci din seria cu New York Knicks şi s-a impus cu 113-96. Deşi Paul Piere a marcat 38 de puncte, iar Ray Allen a contribuit şi el cu 32 de puncte la succesul lui Celtics, adevărata vedetă a serii a fost Rajon Rondo, care a încheiat partida cu un triple-double spectaculos (15 puncte, 20 de pase decisive şi 11 recuperări).
 
Atunci când îşi intră el în ritm, le permite tuturor, inclusiv antrenorilor, să-şi găsească ritmul, pentru că tot jocul trece pe la el”, a declarat la final Doc Rivers, antrenorul celor din Boston.
 
De cealaltă parte, Carmelo Anthony a avut o seară slabă (15 puncte, 11 recuperări), iar Knicks nu s-a putut baza nici pe Amare Stoudemire la potenţialul său maxim, doar 7 puncte şi 3 recuperări. „Este greu pentru el, a stat în pat în ultimele două zile. A dat tot ce a putut, dar corpul său nu răspunde corect. Însă va fi pregătit pentru meciul de duminică”, a spus Mike D'Antoni, antrenorul lui Knicks, la sfârşitul partidei.
 
Kobe Bryant a reuşit pentru a 80-a oară în carieră cel puţin 30 de puncte într-un meci de playoff, iar Los Angeles Lakers a câştigat cu 100-86 la New Orleans şi a preluat conducerea la general cu 2-1. Nu numai Kobe a jucat la nivelul său normal, ci şi Pau Gasol. 
 
Spaniolul, criticat pentru evoluţiile din primele două întâlniri, a reuşit 17 puncte şi 10 recuperări, superioritatea campionilor sub cele două panouri fiind completată de Andrew Bynum (14 puncte, 11 recuperări). De cealaltă parte, cei mai importanţi oameni de la Hornets au fost Chris Paul (22 de puncte, 8 pase decisive) şi Carl Landry (23 de puncte, 5 recuperări).
 
În cel de-al treilea meci de vineri, Atlanta Hawks a învins cu 88-83 pe Orlando Magic, datorită evoluţiilor excelente reuşite de Jamal Crawford (23 de puncte) şi de Joe Johnson (21 de puncte, 5 recuperări), şi conduce acum la general cu 2-1.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close