Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Playoff NBA: Chicago Bulls s-a calificat în finala Conferinţei de Est, pentru prima oară după 13 ani

Playoff NBA: Chicago Bulls s-a calificat în finala Conferinţei de Est, pentru prima oară după 13 ani

Playoff NBA: Chicago Bulls s-a calificat în finala Conferinţei de Est, pentru prima oară după 13 ani
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
13 Mai 2011   •   11:39

Chicago Bulls a învins în deplasare pe Atlanta Hawks cu 93-73 şi, cu scorul general de 4-2, s-a calificat în finala Conferinţei de Est, pentru prima oară în ultimii 13 ani. Mai exact, din vremea lui Michael Jordan şi a lui Scottie Pippen, „taurii” nu au mai ajuns atât de departe în playoff.

Meciul şase al seriei, care s-a jucat în Atlanta, a dovedit că Bulls nu este o echipă care stă doar în evoluţiile lui Derrick Rose. MVP-ul sezonului regulat (19 puncte, 12 pase decisive) a primit ajutorul coechipierilor exact când avea mai multă nevoie. Carlos Boozer a avut probabil cea mai bună evoluţie a sa în playoff, reuşind 23 de puncte şi 10 recuperări, iar Luol Deng a contribuit cu 13 puncte, 5 recuperări şi 5 intercepţii.

De cealaltă parte, evoluţiile lui Joe Johnson (19 puncte) şi Josh Smith (18 puncte) nu au fost de ajuns pentru ca Atlanta să trimită seria în meciul decisiv, care s-ar fi disputat la Chicago.

Rose a primit atât de multă atenţie, încât pentru mine a rămas mult loc liber. Nu am stat pe gânduri şi am aruncat de fiecare dată când mi s-a ivit ocazia”, a spus Boozer la finalul meciului care a pecetluit calificarea „taurilor”.

În finala Conferinţei de Est, care va începe duminică, Chicago Bulls o va înfrunta pe Miami Heat, având avantajul terenului propriu datorită recordului mai bun din sezonul regulat.

Rose, James şi Bryant, aleşi în echipa sezonului

NBA a anunţat echipa sezonului. Ea este formată din Derrick Rose (Chicago Bulls), Kobe Bryant (Los Angeles Lakers), LeBron James (Miami Heat), Kevin Durant (Oklahoma City Thunders) şi Dwight Howard (Orlando Magic).

După ce a devenit cel mai tânăr MVP din istoria ligii, Rose bifează şi prima prezenţă în echipa sezonului. „Este o onoare pentru mine”, s-a limitat să declare fundaşul celor din Chicago.

×
Subiecte în articol: playoff NBA Chicago Bulls Derrick Rose
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close