Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Record al carierei pentru LeBron James. Starul lui Miami Heat a marcat 61 de puncte într-un meci

Record al carierei pentru LeBron James. Starul lui Miami Heat a marcat 61 de puncte într-un meci

Record al carierei pentru LeBron James. Starul lui Miami Heat a marcat 61 de puncte într-un meci
de M.T.    |    04 Mar 2014   •   10:28

LeBron James pare decis să nu cedeze titlul de MVP al NBA nici în acest an. Starul celor de la Miami Heat a marcat 61 de puncte în victoria echipei sale cu Charlotte Bobcats (124-107), performanţa fiind cea mai bună a carierei sale.

De asemenea, James a stabilit un nou record de puncte marcate într-un meci în istoria francizei, precedentul aparţinându-i lui Glen Rice, care, în aprilie 1995, reuşea 56 de puncte împotriva celor de la Orlando Magic.

LeBron a reuşit 22 din cele 33 de aruncări, inclusiv primele 8 aruncări de trei puncte, ceea ce l-a determinat pe coechipierul său Shane Battier să-i catalogheze prestaţia ca fiind „demnă de Wilt Chamberlain”.

Chamberlain este singurul jucător din istoria NBA care a marcat 100 de puncte într-un meci.

Precedentul record personal al lui James era de 56 de puncte într-un meci şi a fost stabilit în 2005, când încă juca pentru Cleveland Cavaliers.

Împotriva celor de la Bobcats, cel mai bun jucător din NBA a marcat 24 de puncte în prima repriză, apoi 25 doar în sfertul trei, pentru a stabili noul record cu 5 minute şi 46 de secunde înainte de finalul meciului.

„M-am simţit destul de bine în prima repriză, dar la pauză se pot întâmpla tot felul de lucruri care pot schimba totul. Dar am reuşit să continui la fel şi în sfertul trei şi am ştiut că poate fi una dintre acele seri”, a spus James la finalul meciului.

A fost într-adevăr una dintre acele seri. Nu doar pentru James, ci şi pentru Heat. Pentru că recordurile au curs.

LeBron nu a reuşit doar cele mai multe puncte din istoria francizei, ci şi cele mai multe puncte într-un singur sfert (25) şi cele mai multe puncte în repriza a doua (37).

Iar Miami a ajuns la 16 victorii consecutive împotriva lui Charlotte şi la al optulea succes în ultimele opt meciuri, apropiindu-se astfel de liderul din Conferinţa de Est, Indiana Pacers.

Totuşi, James nu a bătut şi recordul celor mai multe puncte marcate de un jucător într-un meci în actualul sezon. Acesta aparţine în continuare lui Carmelo Anthony (New York Knicks), autorul a 62 de puncte, tot într-un meci cu Bobcats.

×
Subiecte în articol: LeBron James Miami Heat NBA
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close