Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Record fabulos pentru LeBron James. Este singurul care l-a depășit pe Michael Jordan

Record fabulos pentru LeBron James. Este singurul care l-a depășit pe Michael Jordan

Record fabulos pentru LeBron James. Este singurul care l-a depășit pe Michael Jordan
Sursa foto: Foto: Wikipedia
26 Mai 2017   •   11:20

LeBron James, superstarul echipei Cleveland Cavaliers, a devenit joi seara cel mai bun marcator din istorie în playoff-ul campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA), depăşindu-l pe legendarul Michael Jordan, informează AFP. 

James, în vârstă de 32 ani, a depăşit recordul lui Jordan (5.987 puncte), în cel de-al treilea sfert al meciului numărul 5 al finalei Conferinţei de Est, împotriva formaţiei Boston Celtics. 

Cu un minut şi 35 de secunde înainte de finalul reprizei a treia, "King James" a înscris un coş de trei puncte, ajungând la un total de 29 de puncte în meciul respectiv şi de 5.989 puncte în întreaga sa carieră. 

Tot joi, la finalul antrenamentului de dimineaţă, James recunoscuse că acest record era "un obiectiv personal", respingând însă orice comparaţie cu Jordan şi refuzând să relanseze eterna dezbatere legată de stabilirea celui mai bun jucător din istoria NBA. 

LeBron James are în palmares trei titluri de campion al NBA şi patru trofee rezervate celui mai valoros jucător (MVP). 

Michael Jordan a cucerit, la rândul său, şase titluri NBA şi cinci trofee MVP, în anii 1990, cu echipa Chicago Bulls. 

"Air" Jordan ocupă locul al patrulea în clasamentul celor mai buni marcatori din istoria NBA, luându-se în calcul doar meciurile din sezonul regulat, cu 32.292 puncte, în timp ce James ocupă locul 7 în acest clasament, cu 28.787 puncte. 

×
Subiecte în articol: LeBron James NBA
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close