Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Baschet Wade a făcut un meci de povestit nepoţilor şi Heat a "prăjit" Taurii din Chicago cu 130-127 (VIDEO)

Wade a făcut un meci de povestit nepoţilor şi Heat a "prăjit" Taurii din Chicago cu 130-127 (VIDEO)

Wade a făcut un meci de povestit nepoţilor şi Heat a "prăjit" Taurii din Chicago cu 130-127 (VIDEO)
Sursa foto: dwayne wade
10 Mar 2009   •   13:31

Dwayne Wade le-a mai arătat încă o dată, dacă mai era nevoie, fanilor baschetului de ce este în stare. Meciul dintre Miami Heat şi Chicago Bulls a fost, oricum, unul foarte spectaculos. Eroul meciului a fost, însă, unul singur, Wade. Jucătorul lui Heat a punctat de trei ori în ultimele secunde, păstrându-şi echipa în joc de câte ori era nevoie şi aducând victoria cu o aruncare incredibilă din afara căciulei.
Chicago a fost purtată pe braţe de conducătorul de joc Ben Gordon, care a avut aproape la fel de multe puncte ca Wade şi ar fi putut fi, cu uşurinţă, vedeta acestui meci. Cele 43 de puncte ale sale, însă, nu s-au putut compara cu 48 de puncte ale lui Wade, plus trei mingi de maestru fără care Miami nu ar fi supravieţuit luni seară.
Miami, care a urcat foarte mult în clasamentul Conferinţei de Est în ultima vreme şi se situează acum pe un foarte bun loc 5, a controlat primele trei sferturi de ale partidei de pe arena American Airlines. Deşi victoria nu părea că ar putea să le scape gazdelor, care conduceau cu 10 puncte la începutul sfertului al patrulea, Heat a reuşit să se vadă în dezavantaj în ultimele secunde ale ultimului sfert, doar magia lui Wade fiind în stare să îi salveze şi să trimită meciul în prelungiri. Bulls ar fi câştigat prelungirile, dar Wade a reuşit din nou să le dea dureri de cap şi să egaleze pe final. Ca şi cum nu s-ar fi învăţat că de ultimele două ori i-a costat să fie în joc pe final, Bulls au mai făcut "greşeala" o dată, iar Wade i-a pedepsit din nou. Vedeta celor din Miami a luat mingea în ultimele trei secunde, a fugit spre terenul advers şi şi-a luat zborul de la trei puncte, punctând pentru Heat şi stabilind scorul final, de 130-127.
În urma acestui rezultat, Bulls pleacă acasă cu un gust amar după ce au pierdut în mod dramatic, ratând şansa de a urca pe un loc de playoff şi rămânând pe 9 în Conferinţa de Est. Nu doar Gordon a reuşit un meci bun pentru echipa învinsă, John Salmons reuşind să marcheze 29 de puncte şi făcând 8 recuperări. Foarte inspirat a mai fost şi Derrick Rose, obişnuit cu prim-planul la Bulls, cu 23 de puncte şi 9 recuperări.
Faptul că a câştigat meciul nu înseamnă că Heat a şi jucat ca o echipă. Se poate spune că doar Wade a ieşit în evidenţă luni, el având de departe cele mai multe puncte (48), dar şi cele mai multe pase decisive (12). Michael Beasley şi-a ajutat şi el echipa cu 18 puncte, în timp ce Mario Chalmers a adăugat alte 17.
Rezultatele de luni din NBA:
Atlanta Hawks - New Orleans Hornets: 89-79

Detroit Pistons - Orlando Magic: 98-94

Minnesota Timberwolves - Washington Wizards: 99-110

Denver Nuggets - Houston Rockets: 95-97

Portland Trailblazers - Los Angeles Lakers: 111-94


Vedeţi cele mai frumoase cinci faze ale zilei de 9 martie:

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Miami Heat Chicago Bulls NBA
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close