Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal CE de handbal feminin: România a învins Islanda cu 22-19 şi s-a calificat în grupele principale

CE de handbal feminin: România a învins Islanda cu 22-19 şi s-a calificat în grupele principale

CE de handbal feminin: România a învins Islanda cu 22-19 şi s-a calificat în grupele principale
de M.T.    |    06 Dec 2012   •   12:02

Naţionala feminină de handbal a României şi-a asigurat calificarea în grupele principale ale Campionatului European din Serbia, după ce a învins, miercuri, echipa Islandei, cu scorul de 22-19.

Venite după meciul bun făcut împotriva Rusiei, în care au scăpat victoria în ultimele secunde, elevele lui Gheorghe Tadici au început neconvingător partida cu handbalistele nordice, care au reuşit la un moment dat să se despindă chiar şi la trei goluri (8-5).

Treptat, "tricolorele" au reuşit să revină, preluând conducerea cu 11-10 în minutul 20, pentru ca prima repriză să se încheie tot cu România în avantaj, scor 15-13.

A fost nevoie de opt minute pentru a se înscrie un gol în repriza a doua, acesta aparţinând islandezelor, care au reuşit apoi să şi egaleze la 15. Echilibrul s-a menţinut până în minutul 53, atunci când România s-a desprins decisiv la trei goluri (20-17), diferenţă care avea să rămână neschimbată până la final.

Cu şapte goluri marcate, Aurelia Brădeanu a fost principala realizatoare a echipei noastre, în timp ce Jonsdottir a înscris de cinci ori pentru Islanda.

„Ne-am aşteptat la un meci greu având în vedere că Islanda lupta pentru ultima şansă. Au arătat mult sacrificiu cu noi, care am jucat cu Rusia înainte şi am pierdut multă energie. Jucătoarele noastre au arătat caracter până la final şi au făcut un efort foarte mare în acest meci. Putem şi vom juca mai bine decât în primele două meciuri”, a spus Tadici la finalul întâlnirii de la Vrsac.

În celălalt meci al grupei D, Muntenegru a trecut cu 30-27 de echipa Rusiei şi este lider în clasament, cu 4 puncte din tot atâtea posibile.

Joi este zi de pauză, iar vineri vor avea loc ultimele meciuri din grupă, Islanda - Rusia (19:05) şi România - Muntenegru (21:15).

×
Subiecte în articol: Serbia România Islanda
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close