Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal România a debutat cu o remiză la CE de handbal feminin, 21-21 cu Rusia, după ce a condus tot meciul

România a debutat cu o remiză la CE de handbal feminin, 21-21 cu Rusia, după ce a condus tot meciul

România a debutat cu o remiză la CE de handbal feminin, 21-21 cu Rusia, după ce a condus tot meciul
de M.T.    |    05 Dec 2012   •   11:17

România a fost la doar câteva secunde de o victorie în faţa Rusiei, în primul de la Campionatul European de handbal feminin care se desfăşoară în Serbia, dar a trebuit să se mulţumească în cele din urmă cu un egal, scor 21-21.

Echipa antrenată de Gheorghe Tadici a condus de la începutul meciului, chiar şi la 6 goluri, fiind egalată pe final, astfel că "tricolorele" rămân fără succes în faţa Rusiei de 16 ani.

Prima repriză a partidei din grupa D desfăşurate la Vrsac a fost una entuziasmantă pentru România. Portarul echipei noastre, Talida Tolnai, a făcut un meci senzaţional, apărând aproape tot, în timp ce rezerva sa, Mihaela Smedescu, s-a remarcat prin două aruncări de la 7 metri blocate.

Datorită acestor intervenţii, elevele lui Tadici s-au desprins treptat, în special datorită golurilor marcate de Iulia Curea, care a fost cea mai bună realizatoare a echipei noastre, cu 9 goluri, şi a celor înscrise pe contraatac, astfel că, la pauză, România conducea cu 12-7.

În partea a doua, Tolnai, care a încheiat meciul cu 18 mingi salvate (46% procentaj), nu a mai reuşit decât patru intervenţii, iar acest lucru, coroborat cu desele greşeli pe faza de atac ale colegelor sale, au permis rusoaicelor să se apropie.

Într-un final dramatic, rusaoicele au reuşit să egaleze la 21, graţie golului înscris de Punko, însă România a avut şansa ultimul atac, irosit prea uşor din cauza indeciziei handbalistelor noastre de a arunca la poartă.

„Nu am ce să le reproşez fetelor. Au muncit extraordinar, şi-au dorit, dar au obosit şi luciditatea a dispărut. Ne-am propus să evităm apărătorii centrali, să-i depăşim exterior, să angajăm pivoţii. Apărarea a funcţionat, am mai şi greşit, dar sunt oameni, nu roboţi! Ne-am grăbit pe final, nu au jucat cum le-am cerut, la limita pasivului, dar acum degeaba ne lamentăm”, a spus Tadici la finalul întâlnirii, citat de Gazeta Sporturilor.

În celălalt meci al grupei, Muntenegru nu a avut emoţii în faţa Islandei, pe care a învins-o cu 26-16. Nordicele sunt următoarele adversare ale României, miercuri seară, de la ora 21:45.

×
Subiecte în articol: România Rusia Serbia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close