Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Handbal Serbia a provocat prima înfrângere a „naţionalei“ feminine de handbal în preliminariile CE 2012

Serbia a provocat prima înfrângere a „naţionalei“ feminine de handbal în preliminariile CE 2012

Serbia a provocat prima înfrângere a „naţionalei“ feminine de handbal în preliminariile CE 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Mar 2012   •   23:20

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă joi, la Zajecar, de reprezentativa Serbiei, scor 29-27 (17-11), în cea de-a treia partidă din grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European din 2012, informează Mediafax.
   
Prima repriză n-a fost reuşită pentru jucătoarele antrenate de Radu Voina, care a decis să convoace mai multe sportive tinere la reprezentativă, în perspectiva formării unei echipe cât mai competitive la turneul preolimpic din Franţa.

Relaţiile de joc nerodate, dar şi jocul mai puţin reuşit în ofensivă au costat echipa României, care s-a văzut condusă pe tot parcursul primelor 30 de minute. La pauză, 17-11.
   
La reluare, România a fost echipa dominantă, reuşind să recupereze până la 19-16 (min. 39), dar Serbia a ripostat în doar trei minute, 23-16, păstrând un avantaj confortabil. Gazdele au fost la cârma jocului până la final, deşi apărarea României a fost mult mai activă în ultimul sfert de oră, 24-19 (min. 46).

Serbia a câştigat disputa de la Zajecar, în faţa unei echipe a României de "încercare", care aşteaptă returul de sâmbătă, pentru a-şi lua revanşa.

În cealaltă partidă din grupă, Portugalia învins Grecia, în deplasare, miercuri, cu 30-18. Pe primul loc se află Serbia 6 puncte, urmată de România 4, Portugalia 2 şi Grecia 0. În primele două meciuri, tricolorele au învins Portugalia (35-24) şi Grecia (38-18), având 4 puncte în clasament.
   
Partida retur cu Serbia va avea loc sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin (ora 18.00), iar ultimele două dispute din grupă vor avea loc în deplasare, cu Portugalia, în 30 mai, respectiv cu Grecia, pe teren propriu, în 2 iunie.
   
Primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe se vor califica la turneul final al Campionatului European din Olanda, care este programat în intervalul 2-16 decembrie. La turneul final sunt calificate din oficiu campioana europeană Norvegia şi naţiunea gazdă, Olanda.


×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close