Antena 3 CNN Sport Bucureştiul va găzdui 4 dintre meciurile Campionatului European de fotbal din 2020

Bucureştiul va găzdui 4 dintre meciurile Campionatului European de fotbal din 2020

Bucureştiul va găzdui 4 dintre meciurile Campionatului European de fotbal din 2020
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Sep 2014   •   15:43
Bucureştiul va găzdui, în premieră, patru dintre meciurile campionatului  european de fotbal din 2020. 
 
Anunţul a fost făcut de preşedintele UEFA, Michel Platini. În cazul în care se va califica în competiţia europeană, România va disputa două meciuri din faza grupelor pe teren propriu.
 
Bucureştiul a fost ales între cele 13 oraşe care vor organiza meciuri la Euro 2020, după ce şefii UEFA au analizat dosarele depuse de ţările candidate. Dacă echipa de fotbal a României se va califica la Euro 2020, tricolorii vor juca două partide din faza grupelor pe Arena Naţională. 
 
Arena Naţională intră din nou în elita fotbalului internaţional după după ce în urmă cu doi ani Capitala României a găzduit finala Europa League. 
 
Stadionul are peste 55.000 de locuri, 40 de loje, 94 de scări de acces şi 40 de scări de evacuare, locuri pentru persoane cu dizabilităţi şi puncte de prim ajutor. 
 
Raportul UEFA scoate însă în evidenţă şi punctele slabe ale infrastructurii din Bucreşti. Legătură proastă cu Aeroportul Otopeni, locuri prea puţine de cazare şi experienţa limitată a municipalităţii în organizarea unor evenimente majore. 
 
Cât despre stadion, UEFA consideră că sunt prea puţine loje şi locuri de parcare. Primarul Sorin Oprescu susţine că are soluţii pentru toate aceste probleme.
 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close