Antena 3 CNN Sport Ce dezvăluire face Mircea Lucescu după aproape 50 de ani

Ce dezvăluire face Mircea Lucescu după aproape 50 de ani

Ce dezvăluire face Mircea Lucescu după aproape 50 de ani
Sursa foto: sursa: gsp.ro
20 Ian 2016   •   17:53

Mircea Lucescu a facut o dezvaluire la care putini se asteptau despre cariera sa de fotbalist.

Veteranul tehnician roman a marturisit recent ca a fost foarte aproape de un transfer in campionatul Braziliei dupa Mondialul din 1970, fiind dorit de Fluminense.

Mutarea a picat din cauza autoritatilor comuniste din Romania, care au refuzat sa ii permita sa plece din tara la vremea respectiva.

"In toti acesti ani nu am vorbit despre asta. In mai 1970, Ministerul Roman de Externe a primit o scrisoare oficiala din Brazilia. Presedintele lui Fluminense, care la vremea respectiva era campioana Braziliei, ma voia la club. M-au invitat pentru o perioada de trei luni, in perioada de pauza de iarna in care in statele comuniste ca Romania sau Ungaria era imposibil sa joci fotbal din cauza vremii.

In perioada respectiva existau precedente in statele comuniste, ungurul Albert primise permisiunea guvernului sau sa joace pentru trei luni in Brazilia. Si pe mine m-au invitat in conditii similare.

Chiar imi doream sa merg in Brazilia, insa guvernul nu mi-a acordat permisiunea. Era imposibil cu regimul comunist din Romania", a povestit Lucescu pentru site-ul oficial al lui Sahtior.

Mircea Lucescu, acum antrenor la Sahtior, se va duela cu echipa care l-a dorit acum 46 de ani, Fluminense, intr-un turneu de pregatire.

×
Subiecte în articol: Mircea Lucescu
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close