Antena 3 CNN Sport Cine e cel mai vârstnic concurent la Raliul Dakar. Concurează de la începutul anilor '80

Cine e cel mai vârstnic concurent la Raliul Dakar. Concurează de la începutul anilor '80

Cine e cel mai vârstnic concurent la Raliul Dakar. Concurează de la începutul anilor '80
Sursa foto: foto: pixabay.com
13 Ian 2016   •   13:44

Japonezul Yoshimasa Sugawara, la 74 de ani, este cel mai vârstnic concurent de la cea de-a 38-a ediţie a celei mai cunoscute curse automobilistice de anduranţă, la a 33-a sa participare consecutivă la Raliul Dakar, şi se simte 'de fiecare dată la şcoală' la volanul camionului său, informează AFP, preluată de Agerpres.

Purtând o şapcă în culorile negru şi roşu ale echipei nipone Hino, decanul de vârstă al Dakarului 2016 urcă fără probleme în cabina camionului său cu numărul de concurs 528.

'Eu văd această cursă ca pe o şcoală. Niciodată nu am reuşit să învăţ suficient pentru a-mi primi diploma de absolvire', a explicat Yoshimasa Sugawara, al cărui cel mai bun rezultat este un loc 2, obţinut de cinci ori, cel mai recent datând din 2005.

Secretul formei sale? 'Niciodată nu merg cu liftul, întotdeauna pe scări', a afirmat el, adăugând că face şi câteva şedinţe de antrenament la ghidonul unei motociclete pe un circuit din capitala Japoniei, unde locuieşte.

Întâlnirea lui Yoshimasa Sugarawa şi raliul Dakar datează de la începutul anilor '80, când nativul din Insula Hokkaido descoperea raliul raid într-o revistă dedicată motociclismului. El a participat pentru prima oară la temerara cursă în anul 1983, la ghidonul unei motociclete. Apoi, invariabil, a luat startul la fiecare început de ianuarie. Trecut pe patru roţi timp de şapte ani începând cu mijlocul anilor '80, el pilotează din 1992 un camion.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close