Antena 3 CNN Sport Clipe dramatice la Jocurile Olimpice. Cele mai tulburătoare momente din istoria competiției

Clipe dramatice la Jocurile Olimpice. Cele mai tulburătoare momente din istoria competiției

Clipe dramatice la Jocurile Olimpice. Cele mai tulburătoare momente din istoria competiției
25 Oct 2016   •   13:50

Jocurile Olimpice simbolizează atât competitivitatea, cât și sportivitatea, diversitatea și unitatea.

Eforturile depuse, atât pentru organizarea competiției, dar și munca atleților, ating cote uriașe. La fel ca acoperirea mediatică.

Există însă și momente tulburătoare la Jocurile Olimpice, unele dintre acestea fiind de-a dreptul brutale și dramatice, potrivit sarcasmlol.com.

Elvețianul Nicolas Bochatay a murit în 1992, în timpul Jocurilor Olimpice de la Albertville. Schiorul se antrena pe pârtie și nu a mai putut controla una dintre sărituri, ajungând direct sub șenilele unui plug de zăpadă. A murit pe loc.

Jocurile Olimpice de la Soci au fost un prilej bun pentru Rusia de a demonstra că nu este cu nimic mai prejos față de Occdent. Înaintea Olimpiadei, mii de câini vagabonzi de pe străzile orașului au fost uciși, fiind otrăviți. Miliardarul Oleg Deripaska a salvat câți a putut, după ce a deschis un adăpost pentru aceștia, pentru a-i scăpa de crunta soartă care îi aștepta.

Knud Jensen a fost un ciclist olandez, care a participat la Jocurile Olimpice de la Roma, din 1960. În timpul unei curse de 100 de km, pe o căldură infernală, olandezului I s-a făcut rău și a căzut. Și-a fracturat craniul și a murit la spital.

În 1996, la Atlanta, a fost descoperit un pachet suspect în interiorul Centennial Olympic Park. Autoritățile au reușit să evacueze zona, înainte ca o bombă cu cuie să explodeze. Totuși, două persoane au murit, iar altele au fost rănite.

Septembrie Negru este gruparea teroristă care a luat ostatici în timpul Jocurilor Olimpice de la Munchen. După zile întregi de criză, autoritățile au intervenit în forță. Operațiunea a fost un eșec. În total au murit 17 persoane, incluzând aici toți membri delegației israeliene tinuți ostatici.

Jocurile Olimpice de la Rio au avut și ele partea lor de dramatism. În timpul lucrările la infrastructura competiției, mai mulți muncitori și-au pierdut viața. 11 persoane au murit și mai multe au rămas infirme, după diverse accidente de muncă.

Nodar Kumaritashvili a murit pe pârtia de bob, la Jocurile Olimpice de la Vancouver, după ce a fost aruncat de pe sania de antrenament și a lovit unul dintre suporții de oțel, la o viteză de aproape 150 de km/h. Medicii au fost neputincioși, iar georgianul a devenit încă un nume pe lunga listă a victimelor Jocurilor Olimpice.

×
Subiecte în articol: morti Jocurile Olimpice
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close