Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Algeria învinge Coreea de Sud cu 4-2 şi obţine prima victorie la Cupa Mondială după 32 de ani

Algeria învinge Coreea de Sud cu 4-2 şi obţine prima victorie la Cupa Mondială după 32 de ani

Algeria învinge Coreea de Sud cu 4-2 şi obţine prima victorie la Cupa Mondială după 32 de ani
de M.T.    |    22 Iun 2014   •   23:53

Algeria a pus capăt unei perioade de 32 de ani în care nu a câştigat la Cupa Mondială, reuşind să învingă Coreea de Sud cu 4-2, într-un meci din grupa H disputat la Porto Alegre.

Echipa antrenată de Vahid Halilhodzic a devenit astfel prima reprezentantă a Africii care înscrie de patru ori într-o partidă la Cupa Mondială, iar o remiză în ultima etapă, când vor întâlni Rusia, le-ar asigura în premieră algerienilor prezenţa în faza următoare a competiţiei.

Algerienii au confirmat prestaţia bună din partida pierdută în faţa Belgiei şi s-au impus convingător la capătul unei evoluţii excelente. Elevii lui Halilhodzic au luat jocul pe cont propriu încă din start, ratând trei ocazii mari în primele zece minute, înainte ca inevitabilul să se producă în minutul 26, atunci când Islam Slimani a deschis scorul.

Carl Medjani a trimis o pasă lungă din propria jumătate de teren, Slimani a reuşit să preia şi a avansat spre poartă cu doi fundaşi adverşi în spate, apoi, la momentul potrivit, a trimis elegant pe lângă portarul sud-coreean Jung Sung-Ryong, ieşit să-l blocheze. Două minute mai târziu, avantajul algerienilor s-a dublat, Rafik Halliche înscriind cu o lovitură de cap în urma cornerului executat de Abdelmoumene Djabou.

Algeria a continuat să joace încântător. Rapid, inteligent, compact, incisiv şi, mai ales, eficient. La al treilea şut pe spaţiul porţii sud-coreene din prima repriză, Djabou a făcut 3-0, cu şapte minute înainte de pauză. A fost un gol pornit de asemenea de la o pasă a lungă, de această dată trimisă de Halliche. Fundaşii asiatici au respins slab, iar Slimani i-a oferit pasa decisivă coechipierului său din atac, care nu putea rata din interiorul careului.

Sud-coreenii au revenit decişi de la vestiare şi au dat senzaţia că pot reveni, atunci când, în minutul 50, Son Heung-Min a redus din diferenţă cu un şut printre picioarele portarului algerian Rais M'Bolhi. În minutele următoare, algerienii au trecut prin mari emoţii, Aissa Mandi intervenind decisiv şi salvând o minge de pe linia porţii, în timp ce M'Bolhi a reuşit o paradă providenţială la şutul superb de la 30 de metri al lui Ki Sung-Yueng.

Algeria a refăcut însă avantajul de trei goluri în minutul 62, la capătul unei acţiuni colective senzaţionale, Yacine Brahimi finalizând simplu după un un-doi cu Sofiane Feghouli. Spre cinstea lor, asiaticii nu au renunţat nici de această dată, iar Koo Ja-Cheol  a marcat cu 18 minute înainte de final, după o nouă neatenţie în apărarea africană. Rezultatul a rămas neschimbat până la sfârşit, iar Algeria devine marea favorită la calificare.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close