Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Algeria s-a calificat pentru prima oară în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Belgia, punctaj maxim în grupa H

Algeria s-a calificat pentru prima oară în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Belgia, punctaj maxim în grupa H

Algeria s-a calificat pentru prima oară în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Belgia, punctaj maxim în grupa H
de M.T.    |    27 Iun 2014   •   01:01

Algeria a reuşit să se califice în premieră în optimile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a terminat la egalitate, scor 1-1, meciul cu Rusia, disputat la Curitiba.

În cealaltă partidă din grupa H, la Sao Paulo, Belgia a învins Coreea de Sud cu 1-0, deşi a evoluat o repriză în inferioritate numerică, şi a terminat prima fază a turneului final cu punctaj maxim.

În optimi, Belgia va juca împotriva Statelor Unite, în timp ce Algeria va întâlni Germania.

Algeria - Rusia 1-1


La a patra participare la Cupa Mondială, Algeria reuşeşte în sfârşit să treacă de faza grupelor. Şi, pentru prima oară în istoria competiţiei, două echipe africane sunt prezente în optimile de finală, cealaltă reprezentantă a Africii fiind Nigeria.

Dar lucrurile nu începuseră deloc bine pentru elevii lui Vahid Halilhodzic. În minutul 6, o centrare excelentă a fundaşului stânga Dmitri Kombarov l-a găsit în careu pe Alexander Kokorin, iar atacantul rus a deschis scorul cu o lovitură de cap imparabilă, mingea ducându-se aproape de vinclu.

Algerienii nu au mai repetat prestaţia încântătoare din partida precedentă, câştigată în faţa sud-coreenilor, astfel că echipa pregătită de italianul Fabio Capello nu a avut nicio problemă să-şi păstreze avantajul. Ba chiar şi-l putea dubla, în startul reprizei a doua, când, după un un-doi cu Kokorin, Aleksandr Samedov a rămas singur cu Rais M'Bolhi, însă portarul algerian a reuşit să blocheze.

Egalarea a venit în urma unei faze fixe, după o oră de joc. Yacine Brahimi a executat excelent o lovitură liberă de pe partea stângă, portarul rus Igor Akinfeev a ieşit greşit, iar Islam Slimani a trimis mingea în poartă cu capul din câţiva metri.

Africanii au reuşit să menţină rezultatul până la final, în ciuda atacurilor disperate ale Rusiei, iar acum aşteaptă confruntarea cu Germania, care va avea loc pe 30 iunie, la Porto Alegre.

Belgia - Coreea de Sud 1-0




Chiar dacă Marc Wilmots a menajat mai mulţi titulari, iar Steven Defour a primit cartonaşul roşu în minutul 44, pentru un fault dur asupra lui Kim Shin-Wook, Belgia a obţinut a treia victorie la Cupa Mondială din Brazilia.

Este pentru prima oară în istorie când belgienii termină o grupă cu punctaj maxim la un turneu final, indiferent că este vorba de Cupa Mondială, Euro sau Jocurile Olimpice.

La fel ca şi în precedentele două jocuri, cu Algeria şi cu Rusia, Belgia a obţinut victoria în ultimele minute. De această, omul cu golul a fost fundaşul lui Tottenham, Jan Vertonghen, care a înscris în minutul 77, după ce portarul sud-coreean Kim Seung-Gyu a respins în faţă şutul lui Divock Origi.

De pe primul loc în grupă, echipa lui Wilmots va juca în optimile de finală împotriva Statelor Unite, meciul fiind programat pe 1 iulie, la Salvador.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close