Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Angel Di Maria trimite Argentina în sferturile de finală ale Cupei Mondiale cu un gol marcat în ultimele minute ale prelungirilor

Angel Di Maria trimite Argentina în sferturile de finală ale Cupei Mondiale cu un gol marcat în ultimele minute ale prelungirilor

Angel Di Maria trimite Argentina în sferturile de finală ale Cupei Mondiale cu un gol marcat în ultimele minute ale prelungirilor
de M.T.    |    01 Iul 2014   •   21:50

Golul marcat de Angel Di Maria în minutul 117 al partidei cu Elveţia, disputată la Sao Paulo, a trimis naţionala Argentinei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

Sud-americanii au câştigat cu 1-0 în faţa Elveţiei, care a avut o bară în minutul 120, şi vor juca pentru un loc în semifinale cu învingătoarele ultimului meci din optimi, Belgia - SUA.

Lionel Messi nu a mai reuşit să înscrie şi a ratat şansa de a deveni primul argentinian de la Guillermo Stabile, în 1930, care marchează în patru meciuri la rând la Cupa Mondială, dar starul Barcelonei a contribuit şi de această dată la succesul echipei lui Alejandro Sabella. În minutul 117, Rodrigo Palacio a recuperat o minge la mijlocul terenului din picioarele lui Stephan Lichtsteiner, i-a pasat lui Messi, iar acesta a avansat câţiva metri şi l-a lăsat într-o poziţie excelentă pe Di Maria. Jucătorul Realului, venit fără marcaj, şi-a păstrat sângele rece şi a tras cu stângul, plasat, la colţul lung. 1-0 şi Argentina merge în sferturi.

Elveţienii au însă suficiente motive ca să fie dezamăgiţi. Elevii lui Ottmar Hitzfeld au reuşit în cea mai mare parte a timpului să-i ţină la respect pe argentinieni, care nu au găsit soluţiile de a trece de o apărare exactă şi excelent organizată. Mai mult decât atât, europenii au avut cele mai mari ocazii ale primei reprize, ambele create de excelentul Xherdan Shaqiri, dar irosite mult prea uşor de Granit Xhaka şi Josip Drmic.

Tot Drmic a ratat şi prima şansă importantă a reprizei a doua, venită de asemenea în urma unei acţiuni a lui Shaqiri, înainte ca Argentina să devină în sfârşit periculoasă, dar Diego Benaglio a intervenit de fiecare dată foarte bine în faţa lui Marcos Rojo, Gonzalo Higuain şi a lui Messi. În ciuda unei dominări tot mai accentuate, "pumele" nu au găsit drumul spre gol în timpul regulamentar, iar lipsa lor de idei a continuat şi în prelungiri, singura ocazie aparţinându-i lui Di Maria, care a tras superb din afara careului, însă Benaglio a scos spectaculos mingea care se îndrepta spre vinclu.

Ultimele minute au fost intense. Golul lui Di Maria a dat naştere unui asediu disperat al elveţienilor, care au fost aproape să egaleze în minutul 120, când Blerim Dzemaili a trimis în bară din câţiva metri, după o centrare excelentă a lui Shaqiri. Benaglio s-a alăturat şi el atacurilor din final, fără rezultat însă, astfel că Elveţia părăseşte din nou competiţia în optimi, la fel ca în 1994 şi 2006, precedentele ocazii în care a ajuns în această fază.

×
Parteneri
Hidroelectrica face angajări şi oferă salarii de 10.000 de lei
x close