Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Antrenorul Croaţiei a criticat dur arbitrajul din meciul cu Brazilia: „A fost un penalty ridicol”

Antrenorul Croaţiei a criticat dur arbitrajul din meciul cu Brazilia: „A fost un penalty ridicol”

Antrenorul Croaţiei a criticat dur arbitrajul din meciul cu Brazilia: „A fost un penalty ridicol”
de M.T.    |    13 Iun 2014   •   08:57

Niko Kovac, a criticat dur arbitrajul japonezului Yuichi Nishimura din meciul de deschidere al Cupei Mondiale din Brazilia, pe care gazdele competiţiei l-au câştigat cu 3-1 în faţa Croaţiei.

La scorul de 1-1, brazilienii au beneficiat de un penalty, în urma unui duel dintre Fred şi Lovren, o decizie evident greşită a lui Nishimura, aşa cum au arătat reluările fazei.

„Dacă acela a fost un penalty, atunci ne putem opri din jucat fotbal chiar acum. Să jucăm baschet. Este ruşions. Dacă cineva din stadion a văzut că a fost penalty, să ridice mâna. Eu nu cred că a fost şi niciodată nu va fi, este ridicol”, a declarat tehnicianul croat la finalul partidei de la Sao Paulo.

„Cred că 2,5 miliarde de oameni au urmărit meciul la televizor şi au văzut că nu a fost penalty. Fred are 85 kg şi nu-mi vine să cred că poate fi pus la pământ într-un asemenea fel”, a adăugat Kovac.

„Dacă acesta este modul în care începem Cupa Mondială, atunci putem foarte bine să renunţăm şi să plecăm acasă acum”, a mai spus antrenorul de 42 de ani.

Kovac nu a uitat să-şi felicite jucătorii, care au condus cu 1-0 şi au fost aproape de a produce prima surpriză a turneului final: „Băieţii mi-au lăsat o impresie excelentă prin prestaţia lor şi sunt onorat să-i antrenez”.

De cealaltă parte, selecţionerul gazdelor, Luiz Felipe Scolari, i-a luat apărarea arbitrului japonez, considerând că decizia acestuia a fost una corectă.

„Milioane de oameni nu au văzut penaltyul? L-a văzut arbitrul. Arbitrii sunt cei care trebuie să decidă, dar eu cred că a fost penalty”, a spus Scolari, care a mai precizat că a văzut faza de 10 ori înainte de a-şi forma o părere.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close