Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Argentina a învins Bosnia cu 2-1. Messi a marcat la Cupa Mondială după opt ani

Argentina a învins Bosnia cu 2-1. Messi a marcat la Cupa Mondială după opt ani

Argentina a învins Bosnia cu 2-1. Messi a marcat la Cupa Mondială după opt ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    16 Iun 2014   •   02:59

Lionel Messi a marcat după opt ani la Cupa Mondială, iar Argentina a debutat cu dreptul la competiţia care se desfăşoară în Brazilia, reuşind să învingă Bosnia cu 2-1, în primul meci din grupa F.

Momentul aşteptat de întreaga lume a venit în minutul 65 al partidei disputate pe legendarul stadion Maracana din Rio de Janeiro. Messi a primit mingea aproape de centrul terenului şi pornit în una dintre celebrele sale curse spre poartă. Au urmat un un-doi cu Gonzalo Higuain, o fentă scurtă, care i-a făcut pe Ermin Bicakcic şi Muhamed Besic să se dea cap în cap, şi apoi un şut plasat de la 17 metri, balonul ciupind uşor bara înainte de a intra în plasă.

După mai mult de 600 de minute, starul Barcelonei a reuşit să înscrie un gol la Cupa Mondială, iar Argentina conducea cu 2-0, în ciuda unei evoluţii departe de aşteptările fanilor săi. Deschiderea scorului venise devreme, în minutul 3, după un autogol al lui Sead Kolasinac, al treilea de la actuala ediţie şi, totodată, cel mai rapid gol de până acum al turneului final din Brazilia.

Chiar dacă au condus încă din startul întâlnirii, "pumele" au avut o prestaţie dezamăgitoare. Decizia selecţionerului Alejandro Sabella de a renunţa la sistemul 4-3-3 în favoarea mai prudentului 5-3-2 nu a dat rezultate, iar sud-americanii au jucat lent, previzibil şi fără strălucire. De cealaltă parte, Bosnia a lăsat deoparte orice trac al debutului la o asemenea competiţie şi a oferit câteva acţiuni interesante, deşi fără a produce mare pericol la poarta Argentinei. Cu toate acestea, înainte de pauză, portarul Sergio Romero a fost nevoit să intervină de două ori decisiv, în faţa lui Izet Hajrovic şi Senad Lulic, pentru a păstra avanatajul minim al echipei sale.

Repriza a doua a început cu două schimbări efectuate de Sabella, Gonzalo Higuain şi Fernando Gago înlocuindu-i pe Maxi Rodríguez şi Hugo Campagnaro, iar Argentina a revenit la 4-3-3, un sistem în care Messi se simte mult mai bine şi care îi oferă mai multă libertate. Acest lucru a fost confirmat de golul decarului argentinian, unul dintre cele mai frumoase înscrie la actuala ediţie a Cupei Mondiale.

Avanatajul de două goluri i-a descătuşat pe sud-americani, care au avut totuşi ceva emoţii pe final, după ce Vedad Ibisevic a marcat primul gol al Bosniei la Cupa Mondială, după o pasă decisivă superbă a lui Lulic. În ciuda unui forcing de final al echipei lui Safet Susic, Argentina şi-a păstrat avantajul şi chiar putea înscrie pentru a treia oară în minutele de prelungire, dar şutul lui Messi din interiorul careului s-a dus în plasa laterală.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close