Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Argentina învinge Belgia cu 1-0 şi se califică în semifinalele Cupei Mondiale după 24 de ani

Argentina învinge Belgia cu 1-0 şi se califică în semifinalele Cupei Mondiale după 24 de ani

Argentina învinge Belgia cu 1-0 şi se califică în semifinalele Cupei Mondiale după 24 de ani
de M.T.    |    05 Iul 2014   •   21:03

Argentina s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale din Brazilia, după ce a câştigat cu 1-0 în faţa Belgiei, într-un meci disputat la Brasilia.

Unicul gol al întâlnirii a fost marct în minutul 8, de Gonzalo Higuain, reuşita atacantului lui Napoli fiind suficientă pentru ca naţionala sud-americană să joace prima sa semifinală la Cupa Mondială după o pauză de 24 de ani.

Pentru un loc în ultimul act, Argentina va juca împotriva câştigătoarei din meciul Olanda - Costa Rica.

Pentru prima oară la această ediţie a Cupei Mondiale, Argentina a avut o posesie mai mică decât adversara sa. Până în minutele de prelungire ale partidei, "pumele" au tras un singur şut pe poartă. Angel Di Maria s-a accidentat în prima repriză şi nu a mai putut juca. Lionel Messi nu a mai fost decisiv. Şi, cu toate acestea, Belgia nu a reuşit să profite şi părăseşte competiţia fără să ofere ceva cu adevărat memorabil, aşa cum se aştepta înaintea turneului final.

O calificare în sferturile de finală reprezintă oricum o performanţă importantă pentru o echipă încă tânără şi care nu a mai jucat la Cupa Mondială de 12 ani, dar cu siguranţă naţionala pregătită de Marc Wilmots avea potenţial pentru a arăta mai mult decât a făcut-o. Probabil că cea mai bună imagine a faptului că Belgia nu s-a apropiat de ceea ce este capabilă o reprezintă Eden Hazard, care a avut un turneu dezamăgitor şi a fost schimbat cu un sfert de oră înainte de finalul meciului cu Argentina.

În acel moment, belgienii căutau cu disperare soluţii pentru a înscrie un gol care să trimită partida în prelungiri. Sud-americanii au deschis scorul în debutul întâlnirii, prin Higuain, care a şutat superb de la 15 metri la colţul lung, după ce mingea a sărit norocos la el dintr-o încercare de pasă a lui Di Maria. Fostul jucător al celor de la Real Madrid a pus astfel capăt unei perioade de 528 de minute în care nu marcase pentru echipa naţională.

Cu un avantaj obţinut rapid, echipa lui Alejandro Sabella a adoptat o tactică precaută, încercând să profite de eventualele spaţii lăsate libere de adversari. Belgia a atacat însă fără convingere, fără idei şi fără ritm, singurele momente periculoase la poarta lui Sergio Romero venind în urma unui şut de la distanţă al lui Kevin De Bruyne şi a unei lovituri de cap a lui Kevin Mirallas.

Higuain a fost din nou protagonist în startul părţii secunde, când a avut două bune ocazii, printre care şi o bară, de a dubla avantajul echipei sale. Şi cu noroc, Belgia a rămas în meci, dar a continuat să fie impotentă în atac, cea mai bună şansă de a egala aparţinându-i fundaşului argentinian Ezequiel Garay, care a fost aproape de autogol la o centrare a lui De Bruyne.

În minutele de prelungire, Messi a scăpat singur spre poartă, însă Thibaut Courtois l-a blocat şi a bifat astfel al optulea meci consecutiv în care nu primeşte gol de la starul Barcelonei. Dar chiar şi fără o reuşită din partea decarului său, Argentina se califică pentru a cincea oară în semifinalele Cupei Mondiale. În precedentele patru ocazii, a jucat de fiecare dată finala.

×
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close