Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Brazilia învinge Columbia cu 2-1 şi se califică în semifinalele Cupei Mondiale

Brazilia învinge Columbia cu 2-1 şi se califică în semifinalele Cupei Mondiale

Brazilia învinge Columbia cu 2-1 şi se califică în semifinalele Cupei Mondiale
de M.T.    |    05 Iul 2014   •   01:10

Brazilia s-a calificat cu emoţii în semifinalele Cupei Mondiale, după ce a învins Columbia cu 2-1, într-un meci disputat la Fortaleza.

Gazdele turneului final au marcat prin cei doi fundaşi centrali, Thiago Silva şi David Luiz, în timp ce reuşita columbienilor i-a aparţinut lui James Rodriguez, care a transformat un penalty şi şi-a consolidat astfel poziţia de lider în clasamentul golgheterilor, cu 6 reuşite.

În semifinale, Brazilia va întâlni Germania, la Belo Horizonte, pe data de 8 iulie, într-o reeditare a ultimului act din 2002, atunci când Selecao s-a impus cu 2-0, graţie dublei lui Ronaldo.

Duelul dintre Brazilia şi Columbia a fost aşteptat cu un interes uriaş. Marea favorită a turneului împotriva echipei care a devenit favorita neutrilor, datorită prestaţiilor încântătoare de până acum. Deşi meciul nu a fost rău, mai ales în prima repriză, el a fost condiţionat de arbitraj şi de numărul mare de faulturi comise în total, 54, mai multe decât în oricare altă partidă de la această ediţie a Cupei Mondiale. Cu toate acestea, arbitrul spaniol Carlos Velasco a acordat primul cartonaş galben abia în minutul 64, lucru care a încurajat intrările dure ale brazilienilor, în special pe cele asupra lui James Rodriguez, principala ţintă a jucătorilor lui Luiz Felipe Scolari.

Brazilia a deschis scorul în minutul 7, prin Thiago Silva, care a trimis mingea în poartă din câţiva metri, în urma unui corner executat de Neymar, la care apărarea columbiană a greşit nepermis. Replica a venit după doar trei minute, atunci când Juan Cuadrado a tras periculos din marginea careului, însă şutul său a fost deviat în corner. Totuşi, brazilienii au dominat în cea mai mare parte a timpului, iar Hulk, în două rânduri, şi Oscar puteau mări avantajul gazdelor până la pauză.

Repriza a doua a fost mult mai echilibrată, Columbia reuşind să intre în meci şi chiar să înscrie, prin căpitanul Mario Yepes, dar golul său din minutul 66 a fost corect anulat pentru offside. În loc de 1-1, două minute mai târziu, s-a făcut 2-0, după ce David Luiz a marcat unul dintre golurile turneului, cu un şut la vinclu dintr-o lovitură liberă de la 30 de metri.

Nemaiavând ce pierde, elevii lui Jose Pekerman s-au aruncat în atac, iar în minutul 78, James Rodriguez a inventat o pasă superbă pentru nou intratul Carlos Bacca, atacantul celor de la Sevilla fiind faultat clar în careu de Julio Cesar. Penaltyul a fost transformat de acelaşi James Rodriguez, care a punctat pentru a şasea oară la turneul final şi a aprins finalul meciului.

În ultimele minute, brazilienii au reuşit cu greu să mai menţină posesia, dar toate încercările columbienilor de înscrie golul care să trimită partida în prelungiri au rămas fără rezultat. Selecao merge în semifinale, dar acolo va trebui să se descurce fără căpitanul Thiago Silva, suspendat după ce a primit al doilea cartonaş galben, şi posibil fără Neymar, care a părăsit terenul accidentat în minutul 88 şi transportat la spital, în urma unui fault dur.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close