Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Brazilia şi Mexic câştigă şi se califică în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Brazilia şi Mexic câştigă şi se califică în optimile de finală ale Cupei Mondiale

Brazilia şi Mexic câştigă şi se califică în optimile de finală ale Cupei Mondiale
de M.T.    |    24 Iun 2014   •   00:56

Brazilia şi Mexic sunt cele două echipe din grupa A care s-au calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale, în urma victoriilor obţinute luni în meciurile cu Camerun, respectiv Croaţia.

La Brasilia, gazdele turneului final au depăşit problemele din prima repriză şi s-au impus în cele din urmă cu scorul de 4-1 în faţa Camerunului, într-o partidă în care Neymar a marcat o nouă dublă şi a urcat pe primul loc în clasamentul golgheterilor competiţiei, cu patru reuşite.

În celălat meci, la Recife, Mexic a învins Croaţia cu 3-1 şi a trecut de faza grupelor la Cupa Mondială pentru a şaptea oară consecutiv.

Brazilia va juca în optimi cu Chile, echipă pe care a eliminat-o în această fază de două ori, în 1998 şi 2010, în timp ce Mexic va întâlni Olanda, câştigătoarea grupei B.

Brazilia - Camerun 4-1


La meciul 100 la Cupa Mondială - a doua naţională care atinge acest prag, după Germania - Brazilia a făcut cel mai bun joc de la actuala ediţie a turneului final, dar nu înainte de a le da mari emoţii fanilor în prima repriza

Selecao a început tare şi a ratat prima ocazie în minutul 2, atunci când Nyom a intervenit providenţial şi l-a blocat pe Paulinho, care a tras din doar câţiva metri. Nemaiavând ce pierde, camerunezii au evoluat relaxat şi au preluat chiar controlul partidei, dar brazilienii au profitat de prima greşeală comisă de africani, iar Neymar a deschis scorul în minutul 16, cu o execuţie simplă, după centrarea lui Luiz Gustavo.

A fost golul cu numărul 100 de la Cupa Monjdială din acest an, iar starul Barcelonei a fost aproape de a marca şi golul 101, dar voleul său spectaculos din marginea careului a fost respins de sub bară de Charles Itandje. După o altă ocazie importantă a brazilienilor, irosită de Fred, a venit cea mai bună perioadă a Camerunului.

La două faze consecutive, Thiago Silva a fost aproape de autogol, o dată trimiţând chiar în transversala propriei porţi, pentru ca, în minutul 26, Joel Matip să restabilească egalitatea din câţiva metri, după ce Nyom s-a distrat cu Dani Alves şi a centrat în faţa porţii. Africanii nu au ştiut să profite de momentul favorabil şi o altă greşeală a dus la golul de 2-1, marcat tot de Neymar, în minutul 35, la capătul unei acţiuni personale.

Brazilienii au revenit de la vestiare decişi să evite orice surpriză, iar Fred a făcut 3-1 în minutul 49, din pasa decisivă a lui David Luiz. Rezultatul final a fost stabilit în minutul 84 de Fernandinho, după o combinaţie frumoasă cu Oscar. Brazilia câştigă cu 4-1 şi termină grupa pe primul loc, urmând să se deplaseze la Belo Horizonte pentru duelul din optimi cu Chile, care va avea loc pe 28 iunie.

Mexic - Croaţia 3-1



Două dintre echipele care au impresionat la actuala ediţie a Cupei Mondiale s-au înfruntat la Recife pentru un loc în faza următoare. Mexicanii aveau şi varianta remizei, dar antrenorul lor, Miguel Herrera, a avertizat înaintea partidei că elevii săi vor juca la victorie.

Tehnicianul de 46 de ani nu s-a ferit să dezvăluie şi strategia pe care o va adopta, spunând că echipa sa va încerca să profite de spaţiile lăsate în apaărare de croaţi, obligaţi să atace, în condiţiile în care doar o victorie le asigura calificarea. Planul lui Herrera a funcţionat perfect.

Mexic a avut cele mai mari ocazii ale primei reprize, un şut superb al lui Hector Herrera care a lovit bara şi o şansă uriaşă a lui Oribe Peralta, care a alunecat însă în momentul şutului, apoi a lovit decisiv după pauză. Însă, până să reuşească să înscrie, mexicanii au avut un penalty clar neacordat, în minutul 64, la un henţ evident comis în careu de Darijo Srna. În cele din urmă, s-a făcut dreptate.

În minutul 72, căpitanul Rafa Marquez a deschis scorul cu o lovitură de cap, în urma unui corner, şi a devenit primul fundaş din istorie care înscrie la trei ediţii ale Cupei Mondiale. Trei minute mai târziu, Andres Guardado a dublat avantajul echipei sale, finalizând simplu un contratac excelent al mexicanilor, pentru ca, în minutul 82, Javier Hernandez să înlăture definitiv orice dubiu privind deznodământul partidei, după o pasă decisivă a lui Marquez

Croaţii au marcat golul de onoare în minutul 87, prin Ivan Perisic, în urma unei faze frumoase create de Ivan Rakitic, dar au terminat meciul în 10 oameni, după ce Ante Rebic a fost eliminat pentru o intrare dură asupra lui Carlos Pena.

Mexic încheie grupa A pe locul 2 şi va juca în optimi împotriva Olandei, pe 29 iunie, la Fortaleza.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close