Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Bryan Ruiz, după victoria cu Italia: „Este un vis devenit realitate”

Bryan Ruiz, după victoria cu Italia: „Este un vis devenit realitate”

Bryan Ruiz, după victoria cu Italia: „Este un vis devenit realitate”
de M.T.    |    21 Iun 2014   •   11:46

Victoria surprinzătoare împotriva Italiei, care a adus calificarea Costa Ricăi în optimile de finală ale Cupei Mondiale pentru prima oară în 24 de ani, „este un vis devenit realitate”, a declarat Bryan Ruiz, autorul unicului gol al partidei desfăşurate vineri la Recife.

„Nu pot explica emoţiile pe care le am în acest moment. Am suferit atât de mult în acest meci. Este incredibil să marchezi la Cupa Mondială”, a spus jucătorul de 28 de ani.

„Am visat la un asemenea moment, chiar dacă ştiam că nimeni nu credea în noi. Ne-am calificat înaintea unor echipe mult mai puternice decât noi. Este un vis devenit realitate”, a adăugat Ruiz.

În urma victoriei obţinute în faţa Italiei, Costa Rica şi-a asigurat matematic prezenţa în faza următoare a turneului final, performanţă pe care o mai reuşise o singură dată, în 1990.

La fel ca şi în urmă cu 24 de ani, victoria decisivă a venit într-o zi de 20 iunie, iar naţionala din America Centrală, care în prima etapă a învins Uruguay cu 3-1, a devenit prima echipă din afara Europei, exceptând Brazilia şi Argentina, care câştigă două meciuri la rând la Cupa Mondială în faţa unor foste campioane.

„De când am reuşit să învingem Uruguay am avut foarte multă încredere. Dar să câştigăm împotriva Italiei este şi mai special. Cred că încă nu realizăm exact importanţa performanţei pe care am reuşit-o”, a mai declarat Ruiz.

Fotbalistul care a evoluat în a doua parte a ultimului sezon la PSV Eindhoven, unde a fost împrumutat de Fulham, a dedicat golul familiei sale şi a ţinut să le mulţumească tuturor celor care „au crezut în noi”.

„Am reuşit ceva extraordinar, ţinând cont de cât de faptul că suntem o ţară atât de mică”, a conchis Bryan Ruiz.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close