Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Chile a debutat cu dreptul la Cupa Mondială din Brazilia, 3-1 cu Australia

Chile a debutat cu dreptul la Cupa Mondială din Brazilia, 3-1 cu Australia

Chile a debutat cu dreptul la Cupa Mondială din Brazilia, 3-1 cu Australia
de M.T.    |    14 Iun 2014   •   03:13

Chile a debutat cu dreptul la Cupa Mondială din Brazilia, reuşind să învingă naţionala Australiei cu scorul de 3-1, într-un meci din grupa B disputat la Cuiaba.

Este pentru prima oară din 1962, an în care au fost gazdele Cupei Mondiale, când chilienii reuşesc să înscrie mai mult de două goluri într-o partidă a turneului final.

Sud-americanii au început lansat meciul şi conduceau cu 2-0 după mai puţin de un sfert de oră de joc. În minutul 11, Alexis Sanchez a deschis scorul din apropiere, după o fază confuză în careul australienilor, pentru ca, două minute mai târziu, Jorge Valdívia să dubleze avantajul chilienilor cu un şut sub bară de la marginea careului.

Se părea că meciul se îndreaptă spre un succes clar al echipei sud-americane, dar socceroos au reuşit să echilibreze ostilităţile şi chiar să reducă din diferenţă înainte de pauză. În minutul 35, Ivan Franjic a centrat perfect de pe partea dreaptă, iar Tim Cahill a câştigat duelul aerian cu Gary Medel şi a devenit primul fotbalist din Oceania care înscrie la trei ediţii ale Cupei Mondiale.

Acelaşi Cahill a mai trimis o dată mingea în poartă, în repriza a doua, dar golul său a fost anulat corect pentru offside. Câteva minute mai târziu, australienii au avut o şansă excelentă de a egala, însă portarul chilian, Claudio Bravo, a avut o intervenţie providenţială la şutul lui Marc Bresciano.

Rezultatul final a fost stabilit în minutele de prelungire ale întâlnirii, atunci când Jean Beausejour l-a învins pe Matthew Ryan cu un şut din afara careului, după ce, iniţial, goalkeeperul australian îl blocase pe Mauricio Pinilla.

În etapa a doua din grupa B, Chila va întâlni Spania, pe celebra arenă Maracana, în timp ce australienii vor juca împotriva Olandei, la Porto Alegre.

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close