Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Coasta de Fildeş câştigă cu 2-1 în faţa Japoniei, în grupa C de la Cupa Mondială

Coasta de Fildeş câştigă cu 2-1 în faţa Japoniei, în grupa C de la Cupa Mondială

Coasta de Fildeş câştigă cu 2-1 în faţa Japoniei, în grupa C de la Cupa Mondială
de M.T.    |    15 Iun 2014   •   06:05

După ce la primele două participări la Cupa Mondială nu a reuşit să depăşească faza grupelor, naţionala Coastei de Fildeş speră să reuşească acest lucru în Brazilia, iar un prim pas spre îndeplinirea obiectivului a fost deja făcut.

La Recife, în al doilea meci din grupa C, ivorienii au revenit de la 0-1 şi au câştigat cu 2-1 în faţa Japoniei, la capătul celui mai slab joc din punct de vedere calitativ de la actualul turneu final.

Asiaticii au deschis scorul în minutul 16, prin Keisuke Honda, care a marcat cu un şut superb la vinclu din interiorul careului. Jucătorul celor de la AC Milan a confirmat că este fundamental pentru naţionala sa, el fiind implicat în patru din ultimele cinci goluri înscrise de niponi la Cupa Mondială.

Partida a oferit puţine momente interesante până în minutul 64, atunci când Wilfried Bony a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap, în urma unei centrări perfecte a lui Serge Aurier din partea dreaptă.

Două minute mai târziu, după o fază aproape identică, acelaşi Aurier l-a servit ideal pe Gervinho, iar atacantul Romei i-a adus în avantaj pe africani, tot cu o lovitură de cap din interiorul careului.

În ultimele zece minute, Didier Drogba, de două ori, şi Salomon Kalou au avut ocazii importante de a mări avantajul ivorienilor, dar portarul naţionalei japoneze, Eiji Kawashima, a respins de fiecare dată.

În etapa a doua din grupa C, Coasta de Fildeş va juca împotriva Columbiei, la Brasilia, iar Japonia va întâlni Grecia, la Natal.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close