Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Cupa Mondială a debutat cu incidente pe străzile din Sao Paulo şi cu o ceremonie de deschidere de 25 de minute

Cupa Mondială a debutat cu incidente pe străzile din Sao Paulo şi cu o ceremonie de deschidere de 25 de minute

Cupa Mondială a debutat cu incidente pe străzile din Sao Paulo şi cu o ceremonie de deschidere de 25 de minute
de M.T.    |    12 Iun 2014   •   22:18

Cea de-a 20 ediţie a Cupei Mondiale a debutat cu incidente pe străzile din Sao Paulo, oraşul în care se va disputa primul meci al turneului, între Brazilia şi Croaţia, şi o festivitate de deschidere de apeoximativ 25 de minute.

Cu câteva ore înainte de startul oficial al competiţiei, poliţia militară din Sao Paulo a fost nevoită să intervină cu gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare pentru a dispersa zeci de manifestanţi ostili Cupei Mondiale.



Potrivit Gazzettei dello Sport, protestatarii erau membri ai mişcării Nao Copa (Nu Cupei), iar în urma ciocnirilor dintre ei şi forţele de ordine, trei jurnalişti au fost răniţi.

Mişcarea Nao Copa a avertizat pe reţelele sociale ca va organiza mai multe proteste şi manifestaţii pe durata turneului final.

Joi, aproximativ 60 de manifestanţi au protestat în apropierea unei staţii de metrou, purtând o pancartă pe care scris „Dacă noi nu avem drepturi, Cupa Mondială nu va avea loc”.

În cele din urmă, lucrurile s-au calmat, iar la ora locală 15 a început festivitatea de deschidere, împărţită în patru acte şi care a evocat diversitatea şi frumuseţea Braziliei, aducând în acelaşi timp un omagiu naturii, oamenilor şi fotbalului.

După ce dansatorii şi acrobaţii au terminat programul de prezentare a valorilor Braziliei, şi-au făcut apariţia Pitbull, Jennifer Lopez, Claudia Leitte şi formaţia de toboşari Olodum, care au cântat imnul oficial al Cupei Mondiale, "We Are One".

Ceremonia de deschidere s-a încheiat cu un tur de onoare al artiştilor.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close