Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Echipa ideală a primei etape din faza grupelor la Cupa Mondială

Echipa ideală a primei etape din faza grupelor la Cupa Mondială

Echipa ideală a primei etape din faza grupelor la Cupa Mondială
de M.T.    |    18 Iun 2014   •   14:08

Odată cu meciul dintre Rusia şi Coreea de Sud s-a încheiat prima etapă din faza grupelor la Cupa Mondială din Brazilia, astfel că este momentul să aruncăm o scurtă privire în urmă şi să vedem care este echipa ideală de până acum a turneului final.

Olanda, autoarea unei spectaculoase victorii cu 5-1 în faţa campioanei mondiale Spania, este echipa cel mai bine reprezentată, cu trei jucători, în timp ce Germania şi Italia, celelalte două favorite care au impresionat până acum, au câte doi fotbalişti.

Costa Rica, echipa care a produs cea mai mare surpriză de până acum a competiţiei, prin victoria cu 3-1 în faţa Uruguayului, are un reprezentant în echipa ideală a primei etape, la fel ca Brazilia, Coasta de Fildeş şi Elveţia.

Pentru postul de portar l-am ales pe italianul Salvatore Sirigu, care s-a descurcat excelent ca înlocuitor al lui Gianluigi Buffon în victoria obţinută de squadra azzurra în faţa Angliei (2-1). 

Linia de patru fundaşi este formată din ivorianul Serge Aurier, pe dreapta, elveţianul Ricardo Rodriguez, pe stânga, iar în centru perechea Stefan de Vrij (Olanda) - Oscar Duarte (Costa Rica). Cei doi fundaşi laterali au oferit câte două pase decisive în victoriile echipelor lor din meciurile cu Japonia, respectiv Ecuador, în timp ce apărătorii centrali au avut prestaţii solide în duelurile cu Spania, respectiv Uruguay, marcând fiecare câte un gol.

Italianul Andrea Pirlo şi germanul Toni Kroos sunt cei doi mijlocaşi centrali, pentru ca în faţa lor să-i găsim pe brazilianul Oscar, olandezul Arjen Robben şi pe un alt german, Thomas Muller, autorul singurului hattrick la actuala ediţie a Cupei Mondiale. În fine, atacantul echipei noastre ideale este olandezul Robin van Persie, care a marcat o dublă împotriva Spaniei.

Deşi nu şi-au făcut loc printre "titulari", olandezii Jasper Cillessen şi Daley Blind, germanul Mats Hummels, francezul Karim Benzema, belgianul Maroune Fellaini, columbianul Juan Cuadrado, costaricanul Joel Campbell, brazilianul Neymar sau chilianul Alexis Sanchez s-au numărat printre protagoniştii primei etape.

Echipa ideală a primei etape


Salvatore Sirigu (Italia) - Patru intervenţii în meciul cu Anglia (2-1)

Serge Aurier (Coasta de Fildeş) - Două pase decisive în meciul cu Japonia (2-1)
Stefan de Vrij (Olanda) - Gol în meciul cu Spania (5-1)
Oscar Duarte (Costa Rica) - Gol în meciul cu Uruguay (3-1)
Ricardo Rodriguez (Elveţia) - Două pase decisive în meciul cu Ecuador (2-1)

Andrea Pirlo (Italia) - 95% pase reuşite în meciul cu Anglia (2-1)
Toni Kroos (Germania) - Pasă decisivă în meciul cu Portugalia (4-0)

Thomas Muller (Germania) - Hattrick în meciul cu Portugalia (4-0)
Oscar (Brazilia) - Gol şi pasă de gol în meciul cu Croaţia (3-1)
Arjen Robben (Olanda) - Două goluri în meciul cu Spania (5-1)

Robin van Persie (Olanda) - Două goluri în meciul cu Spania (5-1)

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close