Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Ecuador câştigă cu 2-1 meciul cu Honduras, în grupa E a Cupei Mondiale din Brazilia

Ecuador câştigă cu 2-1 meciul cu Honduras, în grupa E a Cupei Mondiale din Brazilia

Ecuador câştigă cu 2-1 meciul cu Honduras, în grupa E a Cupei Mondiale din Brazilia
de M.T.    |    21 Iun 2014   •   03:28

Fostul atacant al lui FC Vaslui Carlos Costly a reuşit să marcheze primul gol al Hondurasului la Cupa Mondială după 32 de ani, dar naţionala din America Centrală a pierdut meciul cu Ecuador, scor 1-2, în etapa a doua din grupa E a turneului final din Brazilia.

Rezultatul amână decizia privind echipele calificate în optimile de finală din această grupă pentru ultimele meciuri, însă Franţa, care are punctaj maxim şi golaveraj 8-2 după primele două etape, mai poate rata prezenţa în faza următoare doar în cazul unei înfrângeri la scor în faţa Ecuadorului, dublată de o victorie de aceeaşi manieră a Elveţiei în partida cu Honduras.

Duelul de pe Arena da Baixada din Curitiba a fost unul echilibrat, cele două echipe împărţindu-şi momentele bune de-a lungul celor 90 de minute. Deschiderea de scor a venit după o jumătate de oră de joc, atunci când Costly a profitat de o eroare a fundaşului ecuadorian Jorge Guagua şi a marcat cu un şut puternic din marginea careului.

A fost primul gol înscris de Honduras la Cupa Mondială, după cel reuşit de Eduardo Laing în 1982, împotriva Irlandei de Nord, într-o partidă încheiată la egalitate, scor 1-1.

Avantajul hondurienilor a durat doar trei minute, pentru că Enner Valencia, acelaşi jucător care punctase şi în înfrângerea cu Elveţia, a restabilit egalitatea, trimiţând în poartă din câţiva metri şutul-centrare al lui Juan Carlos Paredes.

În prelungirile primei reprize, Costly a trimis cu capul în bară, iar mingea a revenit în teren, de unde Jerry Bengtson a introdus-o în poartă. Deşi asistentul nu a semnalizat offside-ul evident în care se afla atacantul hondurian, centralul a anulat golul pentru henţ, o decizie care, aşa cum au arătat reluările, a fost una corectă.

Începutul părţii a doua a aparţinut echipei Hondurasului, care a avut două bune ocazii de a reveni la conducere, prin Brayan Beckeles şi Bengtson. În acelaşi timp, sud-americanii ar fi trebuit să primească un penalty la o fază în care Felipe Caicedo a fost evident faultat în careu.

Ecuadorienii au trecut totuşi în avantaj în minutul 65, Enner Valencia reuşind dubla după o centrare excelentă din lovitură liberă a fundaşului Walter Ayovi. O fază aproape identică cu cea din care atacantul de 25 de ani al mexicanilor de la Pachuca a deschis scorul împotriva Elveţiei.

Echipa pregătită de Reinaldo Rueda a gestionat bine restul meciului şi a obţinut victoria care îi permite să spere în continuare la calificare, deşi hondurienii ar fi putut primi la rândul lor un penalty, în urma unui fault comis asupra lui Costly.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close