Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Faryd Mondragon, după ce a devenit cel mai bătrân jucător din istoria Cupei Mondiale: „Sunt un privilegiat, este o onoare pentru mine”

Faryd Mondragon, după ce a devenit cel mai bătrân jucător din istoria Cupei Mondiale: „Sunt un privilegiat, este o onoare pentru mine”

Faryd Mondragon, după ce a devenit cel mai bătrân jucător din istoria Cupei Mondiale: „Sunt un privilegiat, este o onoare pentru mine”
de M.T.    |    25 Iun 2014   •   10:47

Portarul columbian Faryd Mondragon a devenit cel mai bătrân jucător care a evoluat la Cupa Mondială, fiind introdus pe teren în minutul 84 al partidei dintre Columbia şi Japonia, din cadrul grupei C.

La 43 de ani şi 3 zile, Mondragon a depăşit precedentul record, care a fost stabilit la Cupa Mondială din 1994 şi care îi aparţinea camerunezului Roger Milla (42 de ani, o lună şi opt zile).

Celebrul atacant african rămâne însă cel mai în vârstă marcator din istoria turneelor final, el reuşind să înscrie la ediţia de acum 20 de ani în meciul cu Rusia, pierdut însă de echipa africană, scor 1-6.

„Sunt un privilegiat că am putut fi la o Cupă Mondială la 43 de ani. Este o onoare pentru mine să fiu aici. Prin stabilirea acestui record, sunt o persoană care reprezintă fotbalul columbian şi istoria acestuia”, a spus Mondragon, la sfârşitul meciului câştigat cu 4-1 în faţa Japoniei.

„A fost incredibil, cred că toată lumea aştepta acest moment. Le mulţumesc lui Jose Pekerman şi întregii echipe, dar şi prietenilor. Datorită lor, acest vis a devenit realitate”, a adăugat portarul de 43 de ani.

Faryd Mondragon şi-a început cariera în 1990, la Deportivo Cali, iar de-a lungul timpului a mai evoluat la Real Cartagena, Santa Fe, Cerro Porteno, Argentinos Juniors, Independiente, Real Zaragoza, Metz, Galatasaray, FC Koln şi Philadelphia Union. În urmă cu doi ani, goalkeeperul columbian a revenit la Deportivo Cali

Odată cu prezenţa pe teren în meciul cu Japonia, Mondragon a stabilit alte două recorduri. Până la el, nici un alt jucător nu a aşteptat 16 ani - între ediţia din 1998 şi cea din 2014 - pentru a evolua la Cupa Mondială.

De asemena, Mondragon este singurul jucător din istorie care s-a aflat în lotul naţionalei sale la două ediţii ale Cupei Mondiale desfăşurate la 20 de ani distanţă, el fiind convocat şi pentru turneul final din 1994, disputat în Statele Unite.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close