Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială FIFA nu va deschide o procedură disciplinară împotriva columbianului Juan Zuniga

FIFA nu va deschide o procedură disciplinară împotriva columbianului Juan Zuniga

FIFA nu va deschide o procedură disciplinară împotriva columbianului Juan Zuniga
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    08 Iul 2014   •   09:30

FIFA a anunţat că nu va deschide o procedură disciplinară împotriva columbianului Juan Zuniga, care l-a accidentat la spate pe brazilianul Neymar, în timpului partidei din sferturile de finală de la Cupa Mondială.

„În acest caz particular, nu poate fi luată nicio măsură retrospectivă, incidentul implicându-l pe columbianul Juan Zuniga nescăpând atenţiei arbitrilor”, şi-a motivat decizia comisia de disciplină a FIFA, într-un comunicat.

În finalul partidei dintre Brazilia şi Columbia, Zuniga l-a faultat dur pe Neymar, atacantul brazilian suferind o fractură de vertebră şi devenind indisponibil pentru restul turneului final.

În urma incidentului, fotbalistul columbian a primit ameninţări cu moartea şi a fost agresat verbal cu remarci rasiste. El a declarat că nu a intenţionat să îi facă vreun rău lui Neymar.

În acelaşi timp, FIFA a respins cererea de anulare a cartonaşului galben primit de Thiago Silva în meciul împotriva Columbiei, astfel că fundaşul brazilian rămâne suspendat pentru semifinala cu Germania.

Comisia de disciplină a forului mondial a precizat că „nu se poate ocupa de acest caz, fiindcă nu există o bază legală pentru această cerere”.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close