Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Germania este prima semifinalistă a Cupei Mondiale din Brazilia, după 1-0 cu Franţa

Germania este prima semifinalistă a Cupei Mondiale din Brazilia, după 1-0 cu Franţa

Germania este prima semifinalistă a Cupei Mondiale din Brazilia, după 1-0 cu Franţa
de M.T.    |    04 Iul 2014   •   21:00

Germania este prima semifinalistă a Cupei Mondiale din Brazilia, după ce a câştigat cu 1-0 meciul cu Franţa, disputat pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de fundaşul Mats Hummels, reuşita jucătorului de la Borussia Dortmund aducând naţionalei pregătite de Joachim Low a patra calificare consecutivă în penultimul act al competiţiei, o performanţă unică în istoria de 84 de ani a turneelor finale.

După meciul din optimi cu Algeria, Joachim Low a declarat că duelul din sferturile de finală cu Franţa va fi unul clasic. Partida de la Rio nu a avut însă nimic care s-o recomande pentru un astfel de statut. Germania a marcat repede, în minutul 12, apoi s-a mulţumit să-şi conserve avantajul minim, o sarcină care i-a fost făcută uşoară şi de o echipă franceză fără idei şi fără agresivitate.

Elevii lui Didier Deschamps au avut totuşi prima ocazie a meciului, în minutul 7, atunci când Matthieu Valbuena a centrat de pe partea stângă pentru Karim Benzema, dar voleul atacantului de la Real Madrid a trecut pe lângă poartă. În schimb, germanii au înscris la prima şansă de care au beneficiat. Toni Kroos a executat excelent o lovitură liberă, Hummels a câştigat uşor duelul aerian cu Raphael Varane, iar mingea trimisă cu capul de fundaşul de 25 de ani s-a dus sub bara porţii lui Hugo Lloris.

A fost al doilea gol marcat de Hummels la actuala ediţie a Cupei Mondiale, al treilea apărător german care înscrie de cel puţin două ori la acelaşi turneu, după celebrii Paul Breitner (1974) şi Andreas Brehme (1990). Ca un amănunt interesant, în ambele ocazii, germanii au cucerit trofeul.

Până la pauză, francezii au avut două bune oportunităţi de a restabili egalitatea, dar, de fiecare dată, Manuel Neuer a reuşit să intervină, în faţa lui Valbuena şi a lui Benzema.

În repriza a doua, Franţa a continuat să caute drumul spre poarta germanilor, fără succes însă. Varane, Benzema şi Blaise Matuidi au ratat cele mai bune ocazii ale "cocoşilor", dar marile şanse au aparţinut oamenilor lui Low, Schurrle putând închide de două ori meciul pe final, în urma unor contraatacuri foarte bune.

La fel ca în precedentele două întâlniri directe de la Cupa Mondială, în 1982 şi 1986, Germania câştigă şi merge mai departe. În semifinale, echipa lui Joachim Low va juca împotriva câştigătoarei din meciul Brazilia - Columbia, la Belo Horizonte, pe data de 8 iulie.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close