Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Hattrick-ul lui Xherdan Shaqiri califică Elveţia în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Franţa câştigă grupa E

Hattrick-ul lui Xherdan Shaqiri califică Elveţia în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Franţa câştigă grupa E

Hattrick-ul lui Xherdan Shaqiri califică Elveţia în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Franţa câştigă grupa E
de M.T.    |    26 Iun 2014   •   01:04

Franţa, de pe primul loc, şi Elveţia, de pe poziţia secundă, sunt cele două echipe din grupa E care s-au calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Brazilia.

La Rio de Janeiro, pe stadionul Maracana, Franţa a terminat la egalitate, scor 0-0, cu Ecuador, singura reprezentantă a Americii de Sud care nu reuşeşte să treacă la grupe la acest turneu.

În cealaltă partidă, la Manaus, Xherdan Shaqiri a reuşit un hattrick, iar Elveţia a obţinut victoria de care avea nevoie pentru a merge mai departe, 3-0 cu Honduras.

În optimi, Franţa va juca împotriva Nigeriei, în timp ce Elveţia va întâlni Argentina.

Elveţia - Honduras 3-0


De 60 nu mai reuşise un jucător elveţian să marcheze un hattrick într-un meci la Cupa Mondială, iar Elveţia nu mai înscrisese de trei ori într-o partidă de la turneul final din 1994, de la victoria cu 4-1 în faţa României. Aceste statistici au devenit istorie, datorită evoluţiei excelente a lui Xherdan Shaqiri .

Jucătorul celor de la Bayern Munchen a fost omul meciului câştigat de naţionala antrenată de Ottmar Hitzfeld în faţa Hondurasului, reuşind al 50-lea hattrick din istoria Cupei Mondiale.

Fotbalistul de 22 de ani a luat prim-planul încă din debutul partidei. În minutul 2, a ratat prima ocazie a întâlnirii, pentru ca, patru minute mai târziu, să deschidă scorul cu un şut senzaţional din afara careului. După o jumătate de oră de joc, Shaqiri a dublat avantajul elveţienilor, după un contraatac excelent şi o pasă foarte bună primită de la Josip Drmic, stabilind totodată rezultatul la pauză.

Honduras putea reduce din diferenţă în debutul părţii a doua, dar Ricardo Rodriguez a respins de pe linia porţii mingea trimisă de Jerry Bengtson, care reuşise să-l dribleze şi pe Diego Benaglio. În minutul 71, un alt contraatac al naţionalei Elveţiei a fost finalizat de acelaşi Shaqiri, ultima ocazie importantă a meciului aparţinându-i tot lui Bengston, a cărui lovitură de cap a fost blocată de goalkeeperul elveţian.

Pentru meciul din optimi cu Argentina, care va avea loc pe 1 iulie, Elveţia se va deplasa la Sao Paulo.

Franţa - Ecuador 0-0



Naţionala lui Didier Deschamps a ratat ocazia de a încheia grupa cu punctaj maxim, dar a obţinut remiza care i-a asigurat primul loc, poziţie din care va juca împotriva Nigeriei pe 30 iunie, la Brasilia.

De cealaltă parte, Ecuador părăseşte competiţia lăsând o impresie foarte bună împotriva francezilor, deşi a evoluat aproape o repriză în inferioritate numerică, după eliminarea lui Antonio Valencia.

Cu o echipă în care şi-au făcut loc multe rezerve, Franţa nu a mai repetat prestaţiile bune din primele două meciuri, unul dintre motive fiind şi jocul mai slab al lui Karim Benzema, care a tras primul şut la poartă abia în minutul 44. De altfel, prima repriză a fost una anostă, singurele evenimente demne de remarcat fiind ocaziile ratate de Paul Pogba şi Enner Valencia.

În schimb, parte a doua a debutat abrupt, cu o bară a lui Antoine Griezmann, şi părea să se transforme într-o afacere franceză, după ce, în minutul 50, Antonio Valencia a primit direct cartonaşul roşu, pentru un falt asupra lui Lucas Digne. Nu a fost însă cazul, pentru că ecuadorienii au jucat excelent şi au fost aproape de gol în câteva rânduri, dar Christian Noboa, Michael Arroyo sau Juan Carlos Paredes nu au putut concretiza şansele foarte bune de care au beneficiat.

Finalul a aparţinut totuşi francezilor, care puteau obţine victoria la ocaziile lui Benzema, Loic Remy şi Olivier Giroud, însă portarul ecuadorian Alexander Dominguez s-a aflat de fiecare dată la post şi a sfârşit prin a fi desemnat cel mai bun jucător de pe teren.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close